Sport

2019.03.29. 11:37

Villanyfényes futam a sivatag közepén

Bahrein - A Ferrari javította a hibákat, a Bahreini Nagydíjon már éremben reménykednek.

Bahrein - A Ferrari javította a hibákat, a Bahreini Nagydíjon már éremben reménykednek.

Az ausztráliai szezonnyitót követően Bahreinbe utazik a mezőny. A Forma–1 történetének 999. futama következik a hétvégén, amely villanyfényes versengés lesz.

A nem sok izgalmat tartogató Ausztrál Nagydíj után az a kérdés, hogy az a Ferrari, amely nem hozta a tőle várt eredményt az első futamon, 2017 és 2018 után tud-e triplázni Bahreinben? A téli teszteken ugyanis úgy tűnt, hogy a Ferrari nagyon jó formában van, s talán idén meg tudja törni a Mercedes egyeduralmát – írja az Amber PR.

A Ferrari számára nem a várakozásoknak megfelelően indult az év. A Mercedes ismét aratott, bár nem Lewis Hamilton, hanem a 2018-ban győztes trófea nélkül maradt Valtteri Bottas nyerte simán a szezon első versenyét. Még a Honda motorral futó Red Bullal versenyző Max Verstappen is kielőzte a ferraris pilótákat, és megszerezte a harmadik helyért járó trófeát.

A nem túl szép indítás után Mattia Binotto ferraris csapatvezető bizakodó a hétvégét illetően. „Bahreinben csapatként kell gondoskodnunk arról, hogy megértettük és orvosoltuk az Ausztráliában megmutatkozó gyenge pontjainkat, amelyek megakadályoztak bennünket abban, hogy az autónk teljes potenciálját kihasználjuk”.

A homok közbeszólhat

Az 57 körös Bahreini Nagydíj vasárnap (magyar idő szerint) 17.10-kor veszi kezdetét a szahíri pályán, amely a sivatag közepén található. A csapatoknak új problémákkal kell hát szembenézniük, így például azzal, hogy az aszfaltcsíkot és környékét finom korallhomok takarja, s nagy szél esetén, a pályára kerülő homok nehezíti a gumik tapadását.

2018-ban Sebastian Vettel nyerte meg a futamot, ideje 1:32:01.940 volt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!