Sport

2018.10.27. 09:33

Idén is folytatódik a nagy sikerrel indult Nóniusz Kupa

Hortobágy - A Mátai Ménes hazánk egyik legnagyobb hagyományú lótenyésztési centruma.

Hortobágy - A Mátai Ménes hazánk egyik legnagyobb hagyományú lótenyésztési centruma.

A Mátai Ménes a kelet-magyarországi régió lovas központjaként számos versenynek, rendezvénynek is a helyszíne. A 2017 decemberében indult és 2018 márciusában zárult I. Nóniusz Kupa (fedettpályás fogathajtó verseny) sikerén felbuzdulva idén november 11-én a verseny a második szezonjával folytatódik. A pénteki sajtótájékoztatón Medgyesi Gergely Árpád, a Hortobágyi Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: az ország egyik legnagyobb nézettségű és indulószámú versenysorozatáról van szó. – Elhatároztuk Hegedűs Sándor barátommal, hogy megrendezzük a 2018–2019-es téli szezonban a háromfordulós versenyt. Örömömre szolgál, hogy a harmadik forduló, ami március 30-án lesz, az az országos fedeles fogathajtó bajnokság döntője, amelyre remélhetőleg nagy létszámban jelentkeznek majd a versenyzők – tette hozzá az ügyvezető.

Csaknem negyven nevező

Hegedűs Sándor, a Hegedűs Hús Bt. ügyvezetője ismertette, hány versenyző jelentkezett, és hogy milyen kilátások elébe néznek az idei versenyszezonban. – Kevesebb mint 24 óra alatt csaknem negyven versenyző adta le a jelentkezését, ez is azt igazolja, mennyire szeretik Hortobágyot – mondta Hegedűs Sándor.

SZZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!