Sport

2018.06.16. 10:56

Alakulóban a DEAC hokicsapata

Debrecen - Ifjú titánok érkeztek Fehérvárról, és egy cseh trió is a DEAC-ban folytatja.

Debrecen - Ifjú titánok érkeztek Fehérvárról, és egy cseh trió is a DEAC-ban folytatja.

Immáron tíz játékossal sikerült megegyeznie a DEAC vezetőségének: Berta Ákos, Németh Attila és Hetényi Péter után két debreceni nevelésű támadó, Molnár Dávid és Vincze Péter Tamás is hazatér – számolt be róla a Deac.hu.

A 20 esztendős Molnár Dávid a cívisvárosban született, a Debreceni HK saját nevelésű játékosa. Az előző idényben bajnoki címet nyert a MAC csapatával az Erste Ligában, végül mégis Debrecen mellett döntött. „Egyrészt nagyon hiányzott a debreceni közeg, másrészt tetszettek a DEAC menedzsmentjének elképzelései a fokozatos építkezésről és arról, hogy kiemelten számítanak a fiatal játékosokra. Úgy látom, hogy Debrecenben adottak lesznek a profi szintű működés feltételei. Ez egy új kezdet, egy nagy kihívás, aminek én is szeretnék részese lenni” – mondta Molnár.

A szintén csatár poszton bevethető Vincze Péter Tamás a sportág fortélyait Debrecenben tanulta. „Mindig szerettem Debrecenben játszani, ezért örömmel fogadtam el a felkínált lehetőséget, nem kellett sokat gondolkodnom rajta. Úgy tudom, sokan visszatérnek a régi gárdából, remélem, hogy jó szellemű, ütős csapat fog összeállni. Örülök, hogy a fiatalok megkapják majd az őket megillető bizalmat és lehetőséget, amit jó játékkal fognak viszonozni. A magam részéről a fiatalos lendületet és a győzni akarást tudom beletenni a közösbe” – fogalmazott Vincze.

Új impulzusok

Jiri Behal, Jakub Izacky és Dominik Novotny is a DEAC mellett tette le a voksát. A Csehországból érkező légiósok komoly erősítést jelenthetnek a formálódó egyetemi csapatnak. „Új impulzusokra vágytam, amelyek előrevihetik a hokis karrieremet. Minden kedvezően alakult, kiváló referenciákat szereztem az Erste Ligáról és nagyon gyorsan meg tudtunk egyezni az új klubommal is. Bízom abban, hogy tudok majd segíteni a csapatomnak és nagy eredményeket érünk el közösen” – bizakodott a hátvéd Jiri Behal.

A csatár Jakub Izacky elárulta, amikor megérkezett az ajánlat Debrecenből, nem habozott. „Szeretném a rájátszásban látni magunkat, bízva a lehető legjobb eredmény elérésében. Mindez természetesen a csapatszellemtől és a játék minőségétől függ a teljes szezon során. Némi előnyt jelenthet az, hogy újoncok leszünk. Nem biztos, hogy az ellenfelek tudják, mit várhatnak tőlünk, így pozitív meglepetést is okozhatunk a ligában.”

Dominik Novotny a következő szezon fő céljaként a rájátszás elérését tűzte ki. „A legfontosabb, hogy segítsek a társaságnak abban, hogy nagy lendületet kapjon. Mivel ez egy új együttes lesz, nem tudom megmondani, milyen eredményekre leszünk képesek. Úgy vélem, hogy a play off-ba kerülés lehet a fő cél, a többit majd később meglátjuk.”

Legutóbb Fehérvárról igazolt két fiatal, ambiciózus, sokszoros ifi és junior válogatott jégkorongozót a DEAC. A két védő, Erdei Zoltán és Antal Arnold egyaránt a rájátszásba várja a csapatot az Erste Ligában. „Számomra kiváló lehetőségek nyílnak meg itt, már az is nagy megtiszteltetés, hogy magamra ölthetem szülővárosom csapatának mezét. A célom az, hogy minél többet tudjak fejlődni, és minél többet segíthessek a csapatomnak” – mondta Erdei.

Antal Arnold legfőképpen azért döntött a DEAC mellett, mert úgy gondolja, itt új impulzusok érik majd. „Tizennégy éve játszom ugyanabban az egyesületben, és az utóbbi időben úgy éreztem, hogy kezdek belefásulni a napi rutin egyhangúságába. A DEAC-nál új csapat vár, új közeg, új közönség és helyszín, másfajta mentalitás.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!