Sport

2017.11.07. 12:22

Közelít a legjobb százhoz Berkó Ervin

Debrecen - A Ziccer Tenisz és Szabadidő Klub immáron hetedik alkalommal rendezte meg a Raditherm-Ziccer Kupa Amatőr Teniszversenyt.

Debrecen - A Ziccer Tenisz és Szabadidő Klub immáron hetedik alkalommal rendezte meg a Raditherm-Ziccer Kupa Amatőr Teniszversenyt.

Főleg az elődöntők hoztak hatalmas küzdelmeket, hiszen mindkét mérkőzés hosszú, döntő szettes csatában dőlt el.

Dicséret illeti az 1951-es születésű, az idén korosztályában magyar bajnoki ezüstérmes Dürgő Györgyöt (DTFC), aki igencsak borsot tört a nála egy korcsoporttal lejjebb teniszező, szintén szenior dr. Berkó Ervin (Ziccer TK) orra alá, ugyanis Berkó csak a döntő szettben, a 10 pontos, „hosszú rövidített játszmában” tudta felülmúlni Dürgőt.

A döntőben is az erővel jobban gazdálkodó Berkó győzedelmeskedett, 6:1, 1:0-ás állásánál Ébert Tamás (DEKK II.) napszúrásra hivatkozva feladta a küzdelmet.

Berkó Ervin a spanyolországi Mallorcán (Capdepera) is vitézkedett. Ott rendezték meg ugyanis a fiatalabb (35-65 év közötti) szeniorok tenisz Európa-bajnokságát. Hazánkat egyedüli versenyzőként a debreceni Berkó képviselte.

A +60 évesek kategóriájában az akkor még ITF világranglista 320. helyezett teniszező nem várt sikert elérve, Vlagyimir Prikhodko (RUS) legyőzésével a legjobb 16 közé jutott. Onnan már a negyeddöntőbe nem sikerült bejutnia, ugyanis Paul Frenchs (GBR) állta útját. A következő ITF-szenior versenyén, Horvátországban viszont nagyszerű teljesítményével a 2. kategóriás torna harmadik helyét szerezte meg.

Berkó így is az ez évi négy 3. helyezésével (Riga Open, a lengyel gliwicei ITF-verseny, az iglói szlovák ITF-verseny és a horvát XII. Adidas Bol Senior Open), valamint az abbáziai 53. Nemzetközi Szenior Bajnokságon elért negyeddöntős eredményével már a 166. helyen áll az aktuális Szenior Világranglistán, ahol egy éve még csak a 930. volt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!