Sport

2017.11.02. 17:46

Az elejét kell meghúznia a Lokinak

Debrecen - Vantara-Kelemen Éva szerint nagyon fontos lesz, hogyan kezdik a mérkőzést a Budaörs ellen.

Debrecen - Vantara-Kelemen Éva szerint nagyon fontos lesz, hogyan kezdik a mérkőzést a Budaörs ellen.

– Többen is sérüléssel bajlódtak a találkozó előtt, így nem volt egyszerű a felkészülésünk, ám ez nem lehet kifogás. Ahogyan az se, hogy az Érd remek csapat, mely valószínűleg a dobogón fog végezni. Nincs mit szépíteni, borzalmasan kezdtük a meccset, már megint. Aztán pedig csak futottunk az eredmény után. Akármilyen összeállításban is tudunk pályára lépni, ennél sokkal nagyobb ellenállást kell tanúsítanunk! – tekintett vissza a vasárnapi, érdiek ellen 29–24-re elveszített bajnokira Vantara-Kelemen Éva, a DVSC-TVP szélsője.

Kár is lenne tagadni, a szezon eddigi részében nyújtott rapszodikus produkciója alapján olyan, mintha hullámvasúton ülne a Loki. Sose lehet tudni, éppen milyen napot fognak ki a debreceni kézisek; néha olyanok, akár az oroszlánok, máskor pedig a megszeppent nyuszikhoz hasonlítanak.

Rutinos csapat

Pénteken 18 órától újabb összecsapás vár a piros-fehérekre a K&H Ligában, a hetedik fordulóban a Budaörs csapata látogat a Hódos Imre Rendezvénycsarnokba (élőben a Hajdú Online-on). Idáig közel hasonló teljesítményt nyújtott a két gárda, a Pest megyeiek öt ponttal a kilencedik helyen állnak, míg a Loki négy egységgel a tizedik. Tone Tiselj tanítványai hétfőre szabadnapot kaptak, azóta azonban azon dolgoznak, hogy győzelemmel folytassák szereplésüket. Vica szerint, ha sikert akarnak aratni, már a derbi elején meg kell mutatniuk, „ki az úr a házban”.

– Fontos, hogy az első pillanattól kezdve kontroll alatt tartsuk az eseményeket. Bár mi élvezzük a hazai pálya előnyeit, a csodálatos szurkolóink előtt bizonyíthatunk, mégsem szabad elfelejteni, hogy riválisunk gyors, rutinos csapat. Igaz, egyik legjobbjuk, Pálos-Bognár Barbara nem fog játszani, de ott van Szöllősi-Zácsik Szandra és Hornyák Ágnes is, akikre külön oda kell majd figyelni – vélekedett a Loki csapatkapitánya, s elárulta: ők teljes kerettel tudnak kiállni.

Mihály Attila alakulata egyébként a harmadik, élvonalbeli idényét tapossa, legutóbb hazai pályán 30–30-as döntetlent ért el a Fehérvárral szemben.

A Budaörs elleni bajnoki előtt köszöntik a Hódosban a Debrecen 1987-ben aranyérmes csapatát. Ezzel kapcsolatban Kelemen elmondta, nagy büszkeség számukra, hogy ilyen múltú klubban kézilabdázhatnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!