Sport

2017.06.03. 11:42

Férfi futsal NB II: berúgta a DEAC az első osztály ajtaját

Debrecen - A DEAC férfi futsalosai az NB II döntő párharcának első mérkőzésén 6-0-ra győzték le Debrecenben a szigetszentmiklósiakat, amivel hatalmas lépést tettek a bajnoki cím eléréséért és az élvonalba kerülésért. A péntek esti meccsen a keleti végek bajnoka minden elemében felülmúlta Nyugat aranyérmeseit.

Debrecen - A DEAC férfi futsalosai az NB II döntő párharcának első mérkőzésén 6-0-ra győzték le Debrecenben a szigetszentmiklósiakat, amivel hatalmas lépést tettek a bajnoki cím eléréséért és az élvonalba kerülésért. A péntek esti meccsen a keleti végek bajnoka minden elemében felülmúlta Nyugat aranyérmeseit.

A két nyert meccs alapján eldől, ki nyeri a 2016/2017-es NB II-es futsalszezont a férfiaknál, s erre erőteljesen bejelentkezett a DEAC, hiszen ebben a sportágban ritkaságszámba menő módon lenullázta ellenfelét, ráadásul úgy, hogy a debreceniek elég szépen megszórták magukat.

A fiatal játékosokkal érkező, a hírüknek megfelelően igen gyors és pontos játékot produkáló Szigetszentmiklós kombinatívan futsalozott, ám a DEAC ezen a meccsen mind fizikálisan, mint taktikailag és nem mellékesen szívben is állta a sarat, sőt, fölé nőtt ellenfelének.

Egymás hibáját javítva harcoltak a hazaiak a javarészt megtelt egyetemi sportcsarnok nézőinek örömére, ráadásul támadásban egy extra napot kifogó Szentes-Bíró Tamást is a soraiban tudott a DEAC, aki az első félidőben két olyan gólt rúgott, amiben nemcsak a csapatnak, de neki is volt munkája rendesen, majd megkoronázta mindezt egy harmadikkal a második félidőben.

Az volt a néző érzése, hogy a miklósiak, bár láthatóan jó futsalosok, nem találják a DEAC sportszerű, mégis kőkemény védekezésének ellenszerét, s ha mégis átjutottak a mezőnyembereken, Dobi kapus remekül avatkozott közbe.

Akárhogy járatták meg a vendégek a labdát, a DEAC-osok odaértek minden passzra, kullancsként lógva embereiken. Néhány esetben pedig számunkra szerencsésen pattant a labda a kapunk előtt. Az hazai ellentámadások ugyanakkor életveszélyesek voltak mindannyiszor.

A második félidőben még jobban kinyílt a Szigetszentmiklós, és bár egy időre átvette a meccs irányítását, végül beleszaladt a késbe, mivel a hazaiak kíméletlenül lekontrázták őket, változatos körülmények között eső gólokat szerezve, gyakorlatilag kiütve amúgy szimpatikusan futsalozó, de néha a szerencsével is hadilábon álló ellenfelüket.

A több fontos játékosát (Pallai, Varga D., Pap Zs., Révai) sérülés, betegség vagy eltiltás miatt nélkülöző DEAC erődemonstrációt tartott az odavágón, ám még nincs lefutva a párharc.

- Koppányi Szabolcs -


A tények

Férfi futsal NB II., döntő, 1. meccs

2017. június 2., Debrecen

DEAC - Szigetszentmiklós Artifex 6-0 (2-0)

DEAC: Dobi - Vékei (1), Kántor, Bagi (1), Kasuba. Cs.: Bun (1), Szentes-Bíró (3), Buka, Kovács M. Edző: Elek Gergő.

Elek Gergő: - Az előzetes várakozásnak megfelelően rohanós csapattal találtuk szemben magunkat, ám erre készültünk és nagyrészt megoldottuk ennek a levédekezését, ahogy kértem. A támadásainkban megfelelő átütőerő volt, csak az első félidőben hiányzott a pontosság. A legnagyobb aggodalmam, hogy elfogytunk! Olyan sok a sérültünk, hogy a visszavágóra Lajos gyúrónknak is hoznia kell teremcipőt! Úgy gondolom berúgtuk az NB1 ajtaját, de még be kell lépni rajta!

Visszavágó: június 9. péntek, Szigetszentmiklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!