Sport

2017.03.09. 15:05

DHK: itt a vége, fuss el véle

Debrecen - Hetényi Péter szerint bővebb kerettel nagyobb erőbedobásra késztették volna az ellenfelüket.

Debrecen - Hetényi Péter szerint bővebb kerettel nagyobb erőbedobásra késztették volna az ellenfelüket.

A Debreceni Hoki Klubnak nem sikerült újabb bravúrt bemutatnia, a hajdúsági együttes szerdán 5–1-es vereséget szenvedett a MAC Budapest ellen a Tüskecsarnokban. A fővárosiak a sikerüknek köszönhetően 4–1-es összesítéssel bejutottak a MOL Liga fináléjába, ahol a DVTK Jegesmedvék vár rájuk, a miskolciak az Újpestet búcsúztatták az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Elfecsérelt lehetőségek

– Jól kezdtük az összecsapást, voltak helyzeteink, de ezeket nem tudtuk értékesíteni – nyitotta a beszélgetést Hetényi Péter, a DHK védője. – Ezt követően jött egy rövidzárlat, amelyet riválisunk két találattal büntetett. A második harmadnak úgy mentünk neki, hogy nincs veszve semmi, vissza lehet jönni a meccsbe. Sajnos emberhátrányban újabb gólt kaptunk az etap elején, amely megpecsételte a sorsunkat.

Nyilván a sportban nem érdemes foglalkozni a feltételes móddal, de ha nem nehezítette volna ennyi sérülés a dolgunkat, sokkal szorosabb küzdelemre késztettük volna a MAC alakulatát.

A legutóbbi találkozón Németh Attila, Berta Ákos és Jesse Dudás sem volt egészséges, mégis vállalták a szereplést.

Nem váltana

A cívisvárosiak nem futottak rossz szezont, hiszen a Magyar Kupában zsinórban harmadszor kaparintották meg a bronzérmet, míg a bajnokságban újra az elődöntő jelentette a végállomást, ám az igazi áttörés még várat magára.

Fotó: Derencsényi István

– Nem lehetünk elégedetlenek, szerintem jó idényt futottunk. Az alapszakasz végén nagy hajrával sikerült a negyedik helyet megkaparintanunk, majd a negyeddöntőben a Brassót búcsúztattuk hatalmas csatában. Az MK-ban is a MAC állított meg bennünket, de úgy gondolom, a budapestiek keretét kiváló hokisok alkotják, így nem szégyen ellenük alulmaradni. Hogy mi a véleményem a saját produkciómról? A tavalyi esztendő a pontok szempontjából fényesebben alakult, de a playoffra már belelendültem. A pályafutásom alakulásáról még nem tudok konkrétumot elárulni. A vezetőséggel valószínűleg az elkövetkező hetekben ülök le egyeztetni. Ez volt a második évem Debrecenben, szívesen maradnék a csapatban, mivel remekül érzem magam, megtaláltam itt a számításaimat – zárta mondandóját a 26 esztendős jégkorongozó.

HBN-BÁ


Az ötödik egymás elleni mérkőzésen a MAC Budapest eldöntötte a párharcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!