Sport

2016.10.28. 17:15

Csákváron folytatódhat a balmazújvárosi örömünnep

Balmazújváros - Papp Ferenc szerint hibát követnének el, ha lebecsülnék az eddig kevésbé meggyőző Budaörsöt.

Balmazújváros - Papp Ferenc szerint hibát követnének el, ha lebecsülnék az eddig kevésbé meggyőző Budaörsöt.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő háza táján manapság csupán mosolygós arcokkal lehet találkozni. A hajdúsági együttes tagjainak minden okuk megvan az örömre, mivel a másodosztályú pontvadászatban az élen állnak, míg a Magyar Kupában a Paks kiejtésének köszönhetően a legjobb 32 közé jutottak. Feczkó Tamás tanítványai bajnoki menetelésüket vasárnap 13.30-kor folytathatják, ekkor a Budaörssel csapnak össze. A mérkőzést Csákváron rendezik meg, ugyanis a Pest megyeiek stadionja nem felel meg a Magyar Labdarúgó Szövetség elvárásainak.

Fő a biztonság

– Jelentős fegyverténynek tartom a Paks búcsúztatását – szögezte le Papp Ferenc, az újvárosiak belső védője. – Csütörtökön még téma volt a hétközi összecsapás az öltözőn belül, de sok időnk nem maradt az ünneplésre, ugyanis a Budaörs elleni bajnokit sem vehetjük félvállról. Riválisunk ugyan a táblázat hátsó régiójában helyezkedik el, ennek ellenére nehéz kilencven perc vár ránk. Arra készülök, hogy ellenfelünk elsősorban a stabil védekezésre rendezkedik be, a megszerzett labdákból pedig kontratámadásokkal próbál veszélyt teremteni. A budaörsiek egyébként a sok passzra épülő futballt erőltetik. A semleges pálya nem hiszem, hogy bármiféle előnyt jelentene nekünk, mivel már a szezon eleje óta ott futballoznak, így elég idejük volt a stadion „belakására”. Már szombaton útra kelünk, így kipihenten léphetünk a pályára. Kiss László kisebb sérülést szedett össze a hétközi kupameccsen, emiatt kérdéses a játéka. Fekete Ádám sem egészséges, csatárunk a vállát fájlalja.

„Osztálytárs” ellen

Az újvárosiak megkapták a következő kupaellenfelüket, Sigér Dávidéknak november 30-án a szintén a második vonalban szereplő Zalaegerszeg testén kell átverekedniük magukat a nyolcaddöntőért.

– Feltétlenül szeretnénk ezt az akadályt is sikerrel venni. Külön örömet jelent, hogy hazai környezetben csapunk össze a ZTE-vel, így a drukkereink támogatásával összejöhet a győzelem. Konkrét célt nem tűztünk ki magunk elé a sorozatban, mérkőzésről mérkőzésre haladunk előre – zárta mondandóját a 27 esztendős labdarúgó.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!