Sport

2016.08.02. 16:50

DVSC-tábor: Copacabana, Ibiza, mulatós

Debrecen - A balmazújvárosi napok erősebbé tették a lányokat, s összekovácsolták a csapatot.

Debrecen - A balmazújvárosi napok erősebbé tették a lányokat, s összekovácsolták a csapatot.

Amennyiben csak azt halljuk, hogy a lokista lányok az edzőtáborozásuk során voltak a Copacabanán és Ibizán, illetve zene szól a tréningek alatt, vélhetően sokan csatlakoznának erre a kellemesnek vélt tíznapos programra. Nos, a valóság egészen más, a DVSC-TVP alakulata kőkemény gyakorlásokon van túl, olyan tréningeken, hogy a külső szemlélő még meg is sajnálja a hajdúsági hölgykoszorút. De az alapozás három dologról szól: munka, munka, munka.

Traktor gumi, kalapács, lánc

A Loki vezetése a nyári felkészülés első edzőtáborozásának helyszínéül a Debrecenhez közeli Balmazújvárost választotta, ahol több meglepetés is érte a gárdát. Tone Tiselj vezetőedző, illetve Stefan Ciuntu erőnléti tréner olyan programot állított össze, amit a női csapatnál még nem tapasztaltak a cívisvárosban. A tábor ideje alatt szabadtéri gyakorlások is vártak a kézisekre, amelyeket a strandfürdő területén található homokos pályán végeztek. Ezeken a tréningeken olyan eszközök kerültek elő, mint traktor gumi, kalapács, vaslánc és rázókötél, s ezen súlyos tárgyakkal köredzés formájában dolgoztak a lányok. Képeink bizonyítják, igencsak brutális tréningeket vezényelt a román szakember. Persze, nem lokista kézilabdásokról lenne szó, ha ebből a kőkemény erőfejlesztő munkából nem csináltak volna apró viccet, ugyanis egymás közt Copacabanának és Ibizának nevezték el ezeket a homokos foglalkozásokat.

– Ilyen edzéssel még nem találkoztam a pályafutásom során, teljesen más jellegűek, mint amihez szoktunk. Két alkalommal dolgoztunk a homokban, amit igencsak megéreztünk izomláz formájában – mesélte a Naplónak Siska Pálma, a Loki átlövője. – Általában egyhetes edzőtáboraink voltak korábban, most tíz napig dolgozunk. Nagyon kemények a tréningek, de ettől függetlenül kiváló a hangulat, segítjük egymást a nehéz pillanatokban.

Beavatás is volt

A remek csapatszellemet Márián Blanka, a DVSC-TVP másodedzője is kiemelte. – Minden adott az ideális munkához Balmazújvárosban, szerencsére a lányok teljes mértékben partnerek a kemény munkában, szorgalmas és motivált a csapat. A tíznapos tábor elsőre soknak tűnik, de igazából hamar eltelt, hiszen már csak szerdán gyakorlunk itt. Rendkívül jó a hangulat, az új játékosok beilleszkedése gyorsan ment. Jezsikava és Punko az első tréning előtt egy héttel korábban érkezett, hogy minél jobban tudjanak alkalmazkodni az új helyzethez. Mindketten beszélnek angolul, sőt már nagyon sok magyar szót használnak. Természetesen megvolt az új játékosok beavatása, amiről nem beszélhetek, elég legyen csak annyi, hogy mindenki testhez álló feladatot kapott – fogalmazott mosolyogva a szakember, aki elárulta, az első homokos köredzés a meglepetés erejével hatott a lányok számára, de kihívásként tekintettek minden egyes feladatra.

Kitűnő a hozzáállás

A kedd délelőtti gyakorlást a labdás edzések otthonául szolgáló König Rendezvénycsarnokban végezték a piros-fehérek. Miután a Kőnig-Trade Balmazújváros élvonalbeli férfi csapata elhagyta a küzdőteret, a debreceni hölgyek vették birtokba a pályát. Tiselj-mester pár mondatot intézett a csapathoz, majd Márián Blanka pályaedző irányításával megkezdődött a bemelegítés. Viszont a vezetőedző nem volt elégedett, ezért rögtön intézkedett, s pár pillanat múlva zene hallatszott a hangszórókból. Első blikkre furcsának tűnt, hogy nemcsak az edzői utasítások, a síp, illetve a sportcipők „visítása” adja az alaphangot, hanem ütemes dallamok. A futógyakorlatok előtt a vezetőedző stílust váltott, s a pop helyett mulatós zene szólt a csarnok falai között, így vágtáztak Sirián Szederkéék a pályán.

– Így sokkal jobb hangulatban dolgozhatnak a lányok, elsősorban nem arra figyelnek, hogy mennyire kemény munkát végeznek. Ráadásul valamilyen szinten reprodukálni tudjuk a lelátók hangulatát, amit így majd jobban ki tudnak zárni, ha meccsek lesznek. Természetesen, amennyiben taktikai elemeket gyakorlunk, akkor nincs zene, viszont a többi esetben hadd szóljon! A repertoár széles, főleg azokat a számok hallgatjuk, amelyeket a lányok szeretnek – magyarázta Tone Tiselj a Naplónak. A szlovén szakvezető elmondta, a lányok munkához való hozzáállása kitűnő, le a kalappal előttük. Tiselj dicsérte az új játékosokat is, akik szintén nagyon jól beilleszkedtek, s remekül dolgoznak az edzéseken.

HBN-Boros Norbert


A Fradihoz mennek

A Loki szerdán még Balmazújvárosban edz, csütörtökre szabadnapot kapnak a lányok, pénteken lejátsszák az első felkészülési mérkőzésüket a Ferencváros vendégeként, majd szombaton és vasárnap pihenhetnek. A jövő héten visszatér a Hódosba a gárda, majd pénteken és szombaton a Kohász kupán Dunaújvárosban szerepel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!