Sport

2016.04.12. 13:51

Nyolc országos csúcs Százhalombattán

Debrecen - Szántó Endre, Krasznai Róbert és Nagy Erzsébet Éva is remekelt az ob-n.

Debrecen - Szántó Endre, Krasznai Róbert és Nagy Erzsébet Éva is remekelt az ob-n.

A rövidpályás szenior országos úszóbajnokságon a debreceni csapat tagjai közül hárman is átírták az országos csúcslistát: a 80 éves Szántó Endre három olyan versenyszámban úszott alapcsúcsot, amelyben eddig senki sem vállalkozott az indulásra ebben a korcsoportban. Szántó 400 gyorson, 200 és 100 pillangón, illetve ezenkívül még öt számban végzett az első, vagy a második helyen.

Krasznai Róbert 76 éves szenior világbajnoki bronzérmes, szenior Európa-bajnok öt számban indult és győzött, kettőben ráadásul új országos csúcsot ért el.

Nagy Erzsébet Éva 30 éves kétszeres szenior világbajnok, Európa-bajnok új korcsoportjában 50, 100 és 200 mellen is megjavította az országos csúcsot, plusz nyert még egy arany- és egy ezüstérmet is.

A 16 fős csapat többi tagja is számos jó eredményt ért el: öt dobogós helyezése volt Takácsné Kancsár Katalinnak, Miklós Attila és Bujna Lilla pedig négyszer állhatott fel a dobogó valamely fokára. Három érmet zsebelt be Darnay Erika, míg Horányi Antal, Forintos Attila és Tóth Szilveszter kettőt. T. Kiss Jenő, Sárkány Ákos, Salamon Tibor, Kocsis Szabolcs és Korányi Csenge is gazdagodott egy-egy medállal. Szaszkó János pontszerző helyen végzett.

HBN–RL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!