Sport

2016.03.16. 12:07

Az Atlético nyerte az idegek csatáját

A Manchester City nem tékozolta el ukrajnai előnyét, az angol klub történelmet írt a továbbjutással.

A Manchester City nem tékozolta el ukrajnai előnyét, az angol klub történelmet írt a továbbjutással.

Az eredményjelző kezelőinek nem volt sok dolguk a Bajnokok Ligája keddi játéknapján, hiszen a Manchester City–Dinamo Kijev és az Atlético Madrid–PSV mérkőzés egyaránt 0–0-val végződött. Utóbbi találkozón büntetők döntöttek a továbbjutás kérdéséről, a tizenegyeseknél a spanyolok bizonyultak higgadtabbnak, 7–6-ra nyerték meg az „orosz rulettet”.

A másodedző választott

Angliában a gól nélküli döntetlennek a City örülhetett, mivel a „Polgárok” idegenben 3–1-re verték ukrán riválisukat. A szigetországi együttes története során először jutott be a legjobb nyolc közé a BL–ben.



– Fontos mérföldkő a negyeddöntőbe kerülés a klub történetében. A korábbi években nem volt szerencsénk a sorsolással, ugyanis kétszer is a Barcelonával kellett megküzdenünk – fogalmazott a sajtótájékoztatón Manuel Pellegrini, a City chilei menedzsere.

Egyedülállónak bizonyult az Atlético Madrid és a PSV ütközete, hiszen a legrangosabb európai kupában még nem fordult elő, hogy egy párharc két meccse során ne szülessen gól a rendes játékidőben. Valószínűleg ettől a kuriózumtól a semleges nézők eltekintettek volna...

– Nehéz dolgunk volt, egy kifejezetten kemény riválist múltunk felül. Nem gyakoroltuk a tizenegyeseket az edzések során. A rúgó játékosokat segítőm, Germán Burgos jelölte ki – mesélte Diego Simeone, a „Matracosok” trénere.



– Vegyes érzések kavarognak bennem. Egyfelől büszke vagyok arra a produkcióra, amit a két találkozón nyújtottunk, taktikusan játszottunk. Másrészt csalódottság kerített hatalmába a kiesést követően – árulta el Phillip Cocu az UEFA weboldalán.

HBN-BÁ


Eredmények:

Manchester City–Dinamo Kijev 0–0

Továbbjutott: a Manchester City 3–1-es összesítéssel.

Atlético Madrid–PSV Eindhoven 0–0

Továbbjutott: az Atlético 0–0-s összesítéssel, tizenegyesekkel 8–7 arányban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!