Sport

2015.12.04. 11:19

Rangadó jön: a Békést fogadja a DEAC csapata

Debrecen - A nagy visszatérő, Takács Dániel győzelmet vár csapatától.

Debrecen - A nagy visszatérő, Takács Dániel győzelmet vár csapatától.

Vérbeli rangadó vár a hétvégén a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapatára, hiszen a kiváló formában lévő Békési SzSK látogat Debrecenbe. Az NB I/B-s találkozóra vasárnap 17 órai kezdettel kerül sor az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A Békés csapata a DEAC-hoz hasonlóan öt győzelemmel és egy vereséggel áll a bajnokságban, s mindössze rosszabb gólkülönbsége miatt foglalja el a Keleti csoport harmadik pozícióját. Előkelő helyezésük értékét növeli, hogy a hat lejátszott mérkőzésükből négyszer idegenben voltak kénytelenek szerepelni. Az előző fordulóban a MAFC második csapatához látogattak, s arattak magabiztos, tizenkilenc pontos sikert.

A hajdúságiak legutóbb az Óbudai Kaszásokat győzték le idegenben, s továbbra is vezetik a másodosztályú pontvadászatot. Jó hír a DEAC háza tájáról, hogy ismét bevethető a csapat egyik legjobb játékosa, Takács Dániel. – Már a múlt héten is a többiekkel edzettem, de nem akartam elsietni a visszatérést. Szerencsére jól sikerült a rehabilitációm, már nincsenek fájdalmaim, de még vissza kell nyernem a csúcsformámat – nyilatkozta a hátsérülése után visszatérő center.

A mag megmaradt

A Békés nagyszerűen kezdte a szezont, ám játékoskeretük minősége alapján cseppet sem meglepő a tabellán elfoglalt pozíciójuk. – Már tavaly is rendkívül stabilak voltak, épphogy csak lecsúsztak a rájátszásról. A csapat magja egyben maradt, és érkezett hozzájuk az első osztályból egy tehetséges irányító. A kezdőötösükre nagyon oda kell figyelnünk, különösen Koma Dániel kikapcsolása lesz kulcsfeladat – mondta Takács, majd hozzátette, biztos győzelmet vár csapatától.

HBN–EÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!