Sport

2015.12.03. 14:48

Haladás vs. DVSC-TEVA - Volt már jobb is a hangulat

Debrecen - Szakály Péter: nem vagyunk hasra esve a saját teljesítményünktől.

Debrecen - Szakály Péter: nem vagyunk hasra esve a saját teljesítményünktől.

– A pályán nem lehetett érezni, hogy a Haladás jobban játszott volna. Mindkét csapat célja a győzelem volt, voltak lehetőségek itt is és ott is, a vezetést is sikerült megszereznünk. Aztán jött a szokásos „nem odafigyelek periódus” és a szombathelyiek megfordították a meccset. Innen fel tudtunk állni, ez azt mutatja, hogy talán jó úton járunk – értékelte a Haladás elleni (2–2) hétközi bajnoki mérkőzést Szakály Péter, a DVSC-TEVA csapatkapitány a meccs lefújása után, hozzátéve, hogy az egyenlítéshez most egy kis szerencse is kellett. Tisza Tibor oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgására többen is mozdultak, majd egy hazai játékos hátáról pattant a labda Király kapujába.

A debreceni gárda egyébként rendre szoros meccseket vív Szombathelyen. Hol egy gól a különbség a két csapat között, hol döntetlen az eredmény. Leginkább ez utóbbi a jellemző. A hajdúságiak támadó középpályása elmondta: tudták, hogy a Haladás agresszív focit játszó csapat, elől gyors támadóik vannak – most Martínez és Gaál –, és Halmosi is jól kombinál a bal oldalon. Minderre felkészültek, és ennek eredménye volt, hogy mindkét csapat játszotta is a futballt. Nem az előrerugdosás volt a jellemző, sokkal inkább a kombinatív játék. Reális eredménynek tartja a döntetlent.

Még több kell

– A hátralévő két hazai meccsünket szeretnénk megnyerni. Nagyon szoros a mezőny, egy-egy győzelemmel pozíciókat lehet ugrani. Nem engedhetjük ki a lehetőséget a kezünkből, hogy a két sikeres hazai mérkőzés után talán jó helyen teleljünk – beszélt az előttük álló feladatokról a csapatkapitány, akinél érdeklődtünk a csapat hangulatáról is: – Volt már jobb is. Nem vagyunk hasra esve a saját teljesítményünktől, itt felnőtt emberek rúgják a labdát napról napra, hétről, hétre. Sokat kell tenni azért, hogy a csapat tudjon nyerni, én azt mondom, most sokat tettünk ezért az egy pontért, de hétvégén még több kell a győzelemhez.

HBN–KZS




Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga tizenötödik fordulójában a DVSC-TEVA a Haladás csapatához látogatott szerdán 18.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Szombathely - A házigazda Szombathelyi Haladás fordulatos meccsen döntetlent játszott szerdán a Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában.


Debrecen, Szombathely - A Haladás vs. DVSC-TEVA (2-2) NB I-es mérkőzés után a két edző, Mészöly Géza és Kondás Elemér értékelte a látottakat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!