Labdarúgó NB I – Négy gól és döntetlen Szombathelyen

Szombathely – A házigazda Szombathelyi Haladás fordulatos meccsen döntetlent játszott szerdán a Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Ezt a bajnoki fordulót november elejéről halasztották el a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharc miatt.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Szombathelyi-Swietelsky Haladás – DVSC-TEVA 2-2 (0-0)

Szombathely, 1900 néző, v: Erdős
gólszerzők: Martínez (59.), Németh M. (78.), illetve Brkovic (54.), Szakály P. (86.)
sárga lap: Nagy P. (27.), Halmosi (56.), illetve Bódi (11.), Brkovic (52.), Lázár (60.)

Haladás:

Király – Angyal, S. Wils, Jánvári, Bosnjak – Iszlai, Nagy P., Halmosi (Petró, 92.) – Medgyes (Németh M., 77.), Gaál, Martínez (Batarelo, 83.)

Debrecen:

Radosevic – Lázár, Mészáros, Brkovic, Korhut – Jovanovic, Szakály P., Bódi (Sidibe, 80.), Tisza (Ferenczi, 93.), Szécsi – Balogh (Coulibaly, 61.)

Az első fél óra lüktető játékot hozott, inkább a hazaiak kezdeményeztek, s alakítottak ki helyzeteket, a debreceniek jobbára csak védekeztek. A félidő hajrájára aztán visszaesett az iram.

A szünet után aktívabban folytatták a vendégek, s ennek hamarosan meg is lett az eredménye: Tisza beadása után Brkovic fejelt a kapuba. A DVSC ugyanakkor csak néhány percig örülhetett, Martínez bombagóljával ugyanis egyenlített a Haladás. A folytatásban a hajdúságiak játszottak veszélyesebben, újabb gólt azonban a szombathelyiek szereztek, miután a csereként beállt Németh Márió egy perccel pályára lépése után, második labdaérintésével betalált. Ez a vezetés sem tartott azonban sokáig, mert Szakály furcsa találatával egyenlítettek a vendégek, s végül megosztoztak a pontokon a csapatok.

– MTI –