Sport

2015.09.03. 18:44

Győzelemmel nyitott a Mezei-Vill FC

Berettyóújfalu - A vártnál kissé nehezebben harcolták ki a sikert az újfaluiak.

Berettyóújfalu - A vártnál kissé nehezebben harcolták ki a sikert az újfaluiak.

Az újonc, a története során az élvonalban először szereplő Göcsej vendégeként kezdte meg bajnoki menetelését az elmúlt idény ezüstérmese, a Mezei-Vill FC csapata. A Berettyóújfalu esélyeshez méltón magához ragadta a kezdeményezést, ám a vezetést a hazaiak szerezték meg a 2. percben Kottán révén. A 10. percben kétperces emberelőnybe került az MVFC, amit nem tudtak gólra váltani, viszont amint kiegészült a Göcsej, Rábl villant, s egyenlített (1–1). A folytatásban is a vendégek diktáltak, akik átálltak a kapus nélküli játékra, s 5 mezőnyjátékossal támadtak. A fölény a 17. percben ért góllá, Komáromi vette be a hazaiak kapuját (1–2).

Hét gól

A szünetet követően mindkét gárda kihagyott egy-egy óriási helyzetet, majd ismét örülhettek az újfaluiak: a 31. percben Komáromi ívelését Rábl fejelte a hálóba (1–3). Ezután felzárkóztak a vendéglátók, miután a 33. percben Kottánnal szemben szabálytalankodott Szabó, akinek villant a piros lap, a büntetőt pedig Halmos magabiztosan értékesítette (2–3). Gyorsan válaszolt a bekapott találatra Turzó József alakulata: a 34. percben Rábl lövése talált utat a kapuba (2–4). Már csak 2 perc volt hátra a meccsből, amikor a Göcsej trénere is élt azzal a taktikai húzással, hogy lehozta a kapusát, aki helyett mezőnyjátékost küldött a pályára. Az emberelőnyös helyzetből Halmos csökkentette a hátrányt (3–4), ám a hátralévő időben több gól már nem született, így nyert a Mezei-Vill FC.

– Nehéz mérkőzésre számítottam, mivel hallottuk jó hírét a Göcsejnek. Különböző körülmények hátráltattak minket, de ezeket leküzdve értékes három pontot szereztünk – nyilatkozta a mérkőzést követően Turzó József, a berettyóújfaluiak mestere.

HBN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!