Sport

2015.04.23. 16:41

Gól a kis Botondnak, szülinapi ajándékként

Debrecen - Máté Péter a két esztendős kisfiára gondolt, amikor betalált a Videoton kapujába.

Debrecen - Máté Péter a két esztendős kisfiára gondolt, amikor betalált a Videoton kapujába.Taktikus és érett játékot mutatott szerdán a soraiban több fiatal labdarúgóval pályára lépő DVSC-TEVA Székesfehérváron, a Ligakupa-negyeddöntő visszavágóján. A hajdúságiak idegenbeli 2–0-s győzelmüknek köszönhetően elbúcsúztatták a Debrecenben nyerni tudó Videotont és bekerültek a sorozat legjobb négy gárdája közé, ahol az MTK-val küzdenek majd meg a döntőbe jutásért.

Elkapták a fonalat

A lüktető játékot hozó mérkőzésen Máté Péter szerezte a Loki első gólját, az ezúttal a kapitányi karszalagot is viselő védő egy közeli lövéssel mindjárt a 4. percben mattolta Calatayudot. A hátvéd a gólt ringató karmozdulatokkal ünnepelte meg, majd két felemelt ujját is a kamerába mutatta.

– Éppen a mérkőzés napján volt két esztendős a kisfiam, Botond, ezt jelezte a gólörömöm – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Máté. – Boldog voltam, hogy ha már nem lehetünk együtt ezen az ünnepélyes napon, egy góllal tudtam köszönteni őt – árulta el a belső védő. Máté úgy véli, jól elkapta a csapat a fonalat az elején, bár ez nem lepte meg különösebben. – Nagyon „rajta voltunk” a meccsen már a kezdés előtt is, sőt egész héten éreztem, hogy egyben vagyunk és jó eredményt érhetünk el a Vidi otthonában. Természetesen roppant fontos volt az első gól, ezzel hamar még nyíltabbá tettük a párharcot és benne volt a mérkőzésben, hogy szerzünk még egyet, ami már továbbjutást ér. Végül is sikerült végrehajtanunk azt, amit a szakmai stáb kért tőlünk az öltözőben – jelentette ki Máté Péter, hozzáfűzve azt, hogy egy futballozni akaró csapat ellen könnyebb jól játszani, mint egy olyan ellen, amely inkább a rombolásra törekszik, talán ezért is megy jobban a Debrecennek a rangadókon.

Jó erőfelmérő

– Minden adott volt, hogy élvezetes két meccset vívjunk a fehérváriakkal, szerencsére kellően fegyelmezettek voltunk és az egyéni kvalitásokat is sikerült érvényre juttatnunk. A DVSC-TEVA mindig és mindenki ellen a győzelemre játszik, ezért örülünk, hogy folytatódik a szereplésünk a Ligakupában. A tegnapi találkozó ráadásul remek erőfelmérő volt a fiatalok számára, jelezték, hogy lehet rájuk számítani.

HBN-Tamás Nándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!