Sport

2015.01.15. 13:31

Fogadalom nincs, csak vágyak

Debrecen - A kiváló kézis szeret pózolni a kamerának, ezért mutatja meg a csajos oldalát is a képeken.

Debrecen - A kiváló kézis szeret pózolni a kamerának, ezért mutatja meg a csajos oldalát is a képeken.

Szűcs Gabriellát, a DVSC egykori játékosát a mai napig is nagy tisztelet és szeretet övezi a debreceni sportbarátok körében, így sokan bíztak benne, hogy a jelenleg a román HCM Baia Mare csapatát erősítő játékos meghívást kap a magyar válogatottba, s pályára léphet Európa-bajnoki mérkőzésen a Főnix Csarnokban. Végül másként alakult, Németh András nem számított az átlövőre, aki így szurkolóként volt részese a debreceni kontinenstornának.

Hogy érzi, befért volna a válogatottba? Németh Andrással beszélt erről korábban?

Szűcs Gabriella: Szerintem igen. A szövetségi kapitány volt kint Nagybányán, a Larvik elleni mérkőzést követően beszélgettünk, azt mondta, tetszett neki a játékom. Ezt követően viszont megszakadt a kapcsolat, nem tudom, mi történhetett.

Hol nézte a női kézilabda Európa-bajnokságot?

Szűcs Gabriella: Többnyire Nagybányán, a csapattársaimmal néztem a meccseket, majd amikor hazajöttem, természetesen a helyszínen, a Főnix Csarnokban szurkoltam a hugicámmal, Nikivel.

Köztudottan nagyon összetartó a családjuk, együtt töltötték a karácsonyt?

Szűcs Gabriella: Jól teltek az ünnepek, végre együtt volt a család. Nem volt teljes pihenés, vizsgáztam az egyetemen és edzettem is, ugyanis egyéni programot kaptunk a klubtól, ami futásból és konditermi tréningekből állt.

Tett fogadalmat az új évre vonatkozóan?

Szűcs Gabriella: Fogadalmat nem tettem, de kérésem volt: sérülésmentes évet kívántam mindenki számára, és hogy a csapatom minél jobban szerepeljen a Bajnokok Ligájában.

Hogy megy a játék, mik az elvárások Önnel szemben? Milyen célokat kell megvalósítania a csapatának, a HCM Baia Mare-nak?

Szűcs Gabriella: Hála istennek, jól megy a játék, számítanak rám, a védekezést lényegében rám építik. Több nemzetiségű játékosból áll a gárda, van brazil, orosz, holland, fehérorosz, magyar és román kézis is a keretben, ennek ellenére remek társaság alakult ki Nagybányán. Jó a csapat és igazi közösséget alkotunk, küzdünk egymásért. Karácsonykor új edzőt kaptunk Tone Tiselj személyében, ennek ellenére nem változtak a céljaink: ugyanúgy, mint tavaly, meg kell nyernünk a román bajnokságot, a kupát és a Szuperkupát, illetve minél tovább jutni a Bajnokok Ligájában.

Több műtermi, beállított fotót is kitett a Facebook oldalára, amelyek óriási sikert arattak az ismerősei körében. Honnan jött a fotózások ötlete?

Szűcs Gabriella: Bevallom őszintén, szeretem, ha fotóznak. Sok sportos képem van, de szerettem volna, ha más jellegű fotók is készülnek rólam, amikkel egy kicsit a csajos oldalamat is megmutathatom – persze határokon belül.

Milyen tervei vannak a közeljövőre?

Szűcs Gabriella: Sok elképzelésem van, amiket ha sikerült megvalósítanom, nagyon szívesen beszélek majd róla! Előtte nem igazán szeretnék mondani semmit, mert kicsit babonás vagyok...

Mit üzen a hajdúsági szurkolóknak?

Szűcs Gabriella: Szeretném megköszönni az itthoni drukkereknek a sok jókívánságot és a meccsek utáni gratulációkat, mert ezek nagyon sokat jelentenek nekem. Sok sikert kívánok a Lokinak és természetesen a Nyíradonynak, ahol a hugicám kézilabdázik, akire rendkívül büszke vagyok, ugyanis vezeti az NB I/B góllövőlistáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!