Sport

2014.12.17. 22:23

Női kézilabda Eb - Nem kegyelmeztek a spanyolok

Dánia 29–22-es vereséget szenvedett Spanyolországtól a debreceni középdöntők szerdai játéknapjának második mérkőzésén.

Dánia 29–22-es vereséget szenvedett Spanyolországtól a debreceni középdöntők szerdai játéknapjának második mérkőzésén.Az első félidőt jobban kezdte a hispán gárda, ám hamarosan a dánok is felvették a meccs ritmusát. Pena 14. percben lőtt szépségdíjas találatára egy minutummal később Fisker válaszolt, ez a forgatókönyv szinte szinte percenként megismétlődött, csupán a gólszerző neve változott. A spanyolok picit magasabb fokozatra kapcsolva 13–10–re vezettek a 27. minutumban, ám a félidőben már 15–12–t mutatott az eredményjelző tábla.

Nem bírták az iramot

A fordulás után Jorge Duenas lányai ugyanazt a remek tempót diktálták, mint az első harminc perc során, ennek köszönhetően a 39. percben az ibériai Pinedo 19–15–re módosítta a meccs állását. Egy perccel később Aguilar és Cabral lenyűgöző összjátéka után az utóbbi hölgyemény talált be (20–15) a skandinávok kapujába. A dánok elvesztették a fonalat, ugyanis sorozatos labdavesztések, valamint pontatlan dobások tömkelege jellemezte a játékukat. A spanyolok megérezték a vérszagot, s az ezt követő rohamaikat rendre eredményesen fejezték be. A kilátogató dán szurkolók az 55. percben már a tenyerükbe temetkezett arccal követték az eseményeket, ugyanis Spanyolország Fernandez találata révén 29–19–re vezetett. A bombaformában játszó Navarróék a tíz gólos különbséget nem tudták megtartani az összeomló ellenfelükkel szemben, viszont a kialakult 29–22–es végeredmény is hűen tükrözi a két csapat közti differenciát ezen a meccsen.

HBN–DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!