Sport

2014.11.13. 14:52

A póló halhatatlanjai varázsolnak Debrecenben

Debrecen - Egyedülálló találkozónak lehetnek szemtanúi azok, akik vasárnap 17.30-tól kilátogatnak a Debreceni Sportuszodába.

Debrecen - Egyedülálló találkozónak lehetnek szemtanúi azok, akik vasárnap 17.30-tól kilátogatnak a Debreceni Sportuszodába.Az egy négyzetméterre jutó olimpiai aranyérmesek száma vasárnap este rohamosan megugrik Debrecenben, hiszen All Star mérkőzés keretében a 2013-as világbajnok együttesünk méri össze erejét a zsinórban három alkalommal (2000, 2004, 2008) ötkarikás aranyérmet bezsebelő vízilabdacsapattal. Ez az egyedülálló vízilabda-csemege kiváló lehetőséget biztosít a sportág szerelmeseinek az egykori világklasszisok megoldásainak megcsodálására, valamint Benedek Tibor csapata is hangolhat a keddi szlovákok elleni Világliga mérkőzésre.

Régi álom válik valóra

A találkozó ötletgazdája a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás volt, aki így fogalmazott a gálamérkőzésről: – Egy évvel ezelőtt már gondolkoztam egy ilyen jellegű összecsapás szervezésben, de akkor több tényező miatt nem jött létre. A mostani munkában sokat segített nekem dr. Papp László polgármester, illetve klubunk elnöke, Becsky István, akiknek ezúton is szeretnék köszönetet mondani. Vári Attila kivételével jelenleg úgy néz ki, mindenki eljön a mérkőzésre. Nagyon boldogok voltak egykori társaim, amikor meghívtam őket. Elfoglalt emberek vagyunk, gyakorlatilag senki sem szakadt el a sportágtól, így természetesen ritkán tudunk találkozni, de probléma esetén bármikor hívhatjuk a másikat - mondta a debreceniek mestere.

Újra a kispadon

Természetesen az olimpiai bajnokokat Kemény Dénes irányítja majd a gálán. A jelenleg a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki tisztségét betöltő egykori sikerkapitány a következőket nyilatkozta a Naplónak. – Mivel a magyar válogatott kedden Világliga selejtezőt játszik a cívisvárosban, és a játékosok már hétvégén Debrecenben lesznek, így gyakorlatilag minden kapóra jött a találkozóhoz – osztotta meg lapunkkal Kemény, aki arra a kérdésre, hogy szerinte egyszeri kezdeményezés lesz-e ez a derbi, azt válaszolta, hogy a vízilabda a futballal ellentétben öregfiú szinten nehezebben megvalósítható, így ilyen jellegű összecsapásokat a játékos visszavonulása után egy-két évig lehet megszervezni.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!