Sport

2013.11.18. 14:58

Töretlen lelkesedéssel

Debrecen - Eltört a lába, bokától térdig vas van a lábszárában, ám Tabaka József már a jövőt tervezi.

Debrecen - Eltört a lába, bokától térdig vas van a lábszárában, ám Tabaka József már a jövőt tervezi.

Az első információkkal ellentétben nem kellett hosszú heteket várni arra, hogy hazautazhasson Debrecenbe Tabaka József, aki október 25-én, Edinburgh-ban szenvedett nyílt sípcsonttörést. A magyar bajnok salakmotoros már otthonában lábadozik, így egy beteglátogatás keretein belül megnéztük, a népszerű vaspapucsos hogyan viseli az ágyhoz kötöttséget.

Első meglepetésünkre a csengetés után a salakos jött elénk kaput nyitni, bár mondhatnánk, hogy sietve, de a mankózás miatt eléggé szaggatott mozgással. Amíg főhősünk betessékelt bennünket a házba, addig menyasszonya, Klaudia a jól megtermett kaukázusi kutyakölyökkel foglalkozott, nehogy az újságíró ruházata bánja az eb híresen jó őrző-védő képességét.

Csak injekciót ne!

A biztonságot nyújtó ajtó bezárását követően, illetve a tágas nappaliba érve egyből kiderült, mivel üti el a szabadideje nagy részét a salakos: az X-box gép éppen pihenőállásban volt.

– Valóban sokat játszom, már kezdek profi lenni! De még ettől is több időt fordítok salakversenyek nézésére. Nagyon sokat lehet tanulni a Grand Prix fordulókból, főleg startokat nézek, hogyan ülnek a motoron, miként terhelik a gépet a srácok, mert itt van hová fejlődnöm. Elsősorban Szajfutgyinov és Hampel stílusát próbálom elemezni.

A 24 esztendős sportoló elmondta, a napi rutinba beletartozik még a sérült bal lábának tornáztatása, amiben Klaudia nagy segítségére van. Sőt, a menyasszony feladata az is, hogy a véralvadásgátló injekciót beadja kedvese hasába minden nap. Rögtön felvetődik a kérdés, milyen beteg Józsi? – Nagyon jó, nincs vele probléma, mindössze azt viseli nehezen, hogy nem mozoghat, illetve az injekciók beadása körül van néha egy kis hiszti – feleli nevetve Klaudia.

„Bevasazva”

A beszélgetés során lehetetlen nem észrevenni, hogy a begipszelt lábú salakos kifejezetten jókedvű, esetleges pesszimizmusnak, búslakodásnak a legapróbb jelét sem lehet felfedezni rajta.

– Hazudnék, ha azt mondanám, nem viselt meg a bukás, lelkileg az első pár nap nagyon nehéz volt. Eredetileg úgy tűnt, hogy hat hétig nem jöhetek haza, de szerencsére az első kontrollon csupa jó hírt kaptam, ellátták a sebeimet, így a sérülést követő nyolcadik nap édesapámék hazahoztak autóval. Itthon pedig egészen más minden, egyáltalán nem vagyok kétségbeesve, már a jövőt tervezem – mondta a salakos, aki elárulta, megvan a novemberről elhalasztott esküvőjük új időpontja.

– Természetesen a debreceni Kenézy Gyula Kórházban is megvizsgáltak, és a helyi szakemberek is rendben találtak mindent. A bukáskor olyan ütés ért alulról, hogy elhajlott a csont, illetve ékben kitört belőle egy darab, ezért a bokámtól a térdemig egy vasrúd van a lábszáramban. Ez a leggyorsabb gyógyulási mód, két hónap múlva újra járhatok és elkezdhetem a konditermi edzéseket, tavasszal pedig motorozhatok. Úgy beszéltem meg a dokival, hogy január végén már táncolhatok, így akkor lesz a menyegző – nézett szerelmére Tabaka, aki immár hét éve alkot egy párt Klaudiával.

Ilyen végszó után nem is tehettünk mást, mint szedtük a sátorfánkat, természetesen úgy, hogy a kaukázusi kölyökkutya figyelmét újfent elterelték a házigazdák. A kapuhoz sétálva a nagy, szépen lenyírt füves területen egy üres kapu és két focilabda várta, hogy valaki foglalkozzon velük, s ahogy Józsikát ismerjük, pár hét múlva már lesz, aki megzörgesse a hálót.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!