Sport

2013.10.08. 15:52

Dombi Tibor álmában szurkol majd

Debrecen - A Loki ikonja profiként a korai lefekvést választja, de szorít a magyar válogatottnak a hollandok ellen.

Debrecen - A Loki ikonja profiként a korai lefekvést választja, de szorít a magyar válogatottnak a hollandok ellen.Közeleg a hazai sportsajtóban számunkra újabb sorsdöntő összecsapásként aposztrofált Hollandia–Magyarország világbajnoki selejtező, a pénteki mérkőzést 20 óra 30 perctől rendezik meg az Amsterdam Arenában. A csoportelső Oranje ellen három pontot kellene szereznie a magyar válogatottnak, hogy reális esélye maradjon a csapatnak a pótselejtezőt érő második hely megtartására (kedden Andorrát fogadjuk a záró fordulóban), egyébként a románok és a törökök is megelőzhetnek bennünket. Ugyanakkor valljuk meg, van Persie-ék legyőzésére reálisan nem sok esélye van a mieinknek, bár ahogy mondani szokták, a remény hal meg utoljára...

Jó lenne egy bravúr

– Szó, mi szó, nem mi vagyunk a favoritok – mondta a találkozó kapcsán Dombi Tibor, a DVSC-TEVA szélsője, aki 2000 és 2002 között a holland Utrecht futballistája volt. – Sokkal jobbak nálunk, ennek ellenére meg kell és meg is fog tenni mindent a válogatott annak érdekében, hogy bravúrt érjen el. Abban az esetben lenne esélyünk a jó eredményre, ha ők rossz napot fognának ki, mi pedig nagyon jót. Végül is az észteknek is sikerült döntetlenre végezniük Hollandia ellen... – mondta a Kicsi becenévre hallgató játékos, hozzá téve, 1988 óta szurkol a narancsosoknak, még a Gullit-van Basten-Rijkaard fémjelezte Eb-győztes gárda fogta meg. Azóta minden világversenyen nekik drukkol, bár szívesebben szurkolna a magyaroknak.

Bírja az országot

– Bírom azt az országot, kellően laza nép, nincsenek „befeszülve” az emberek arrafelé, ugyanakkor a munkában nem ismernek pardont. Nem véletlen, hogy azóta is visszajárok oda, voltam az idén is, mert Hollandia jó hely – dicsérte a házigazdákat Dombi.

A rutinos labdarúgótól megkérdeztük, otthon vagy baráti társaságban nézi-e a meccset, esetleg mondjuk Columbo hadnagy kalandjait választja szórakozásul.

– Este fél kilenctől lesz, az bizony elég későn van, én pedig szeretek korán lefeküdni. Szóval marad az alvás, hiszen reggel fitt akarok lenni, de azért nagyon szurkolok majd a magyar válogatottnak – fogalmazott mosolyogva Dombi Tibor.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!