Sport

2013.09.02. 15:00

A Tisza-partiak ellen harcolnák ki a továbbjutást

Vízilabda - Az előző bajnokság ezüstérmesével, a Szolnokkal kell megküzdenie a debrecenieknek a negyeddöntőben.

Vízilabda - Az előző bajnokság ezüstérmesével, a Szolnokkal kell megküzdenie a debrecenieknek a negyeddöntőben.

A tavalyi OB I-es bajnok ZF-Eger mögött másodikként zárt, és bejutott a legjobb nyolc közé a DVSE csapata a Magyar Kupában. A debreceniek az elmúlt hét végén Nagykanizsán, a C jelű selejtezőcsoportban már az új szabályok szerint legyőzték a kanizsaiakat és az YBL gárdáját, az egriekkel azonban nem bírtak, így csoportmásodikként mentek tovább a negyeddöntőbe. Varga Tamás, a cívisvárosiak vezetőedzője értékelte a klub hivatalos honlapjának az MK-meccseket.

- Ez volt az első erőpróbánk, melynek ugyan háromnegyed csapattal vágtunk neki, pozitívan értékelem az elmúlt hétvégét. Több fiatalabb játékost ki tudtam próbálni, kíváncsi voltam, kik azok, akikre számíthatok majd, amikor összeáll a teljes keret. Erről kaptam egy képet, akárcsak a kapusainkról, hogyan tudják helyettesíteni az első számú hálóőrünket, Braniszlav Mitrovicsot. A lőtt gólokkal nem volt probléma, de a védekezésben még javulnunk kell. A héten már készülünk a Szentes elleni bajnoki rajtra, melyen szeretnénk teljes csapattal felállni, eddig ugyanis még kétkapus mérkőzéseken sem tudunk kompletten, együtt gyakorolni – értékelt Csuvi, azt is elárulta, milyen tapasztalatai vannak a módosított szabályokkal kapcsolatban.

Rengeteg kiállítás

– Láthattuk, hogyan fognak fújni a játékvezetők, és mire számíthatunk. Az ellenőr, Császár György nagyszerűen kontrollálta a megmérettetéseket, emellett pedig kiszámítható volt, hogy a játékvezetők hogyan fognak fújni, akik egyébként tökéletesen vezették a mérkőzéseket. Mind a két oldalon megítélték azt, amit meg kellett, és rengeteg kiállítást ítéltek, amihez a jövőben nekünk is alkalmazkodunk kell: fontos, hogy ehhez igazodva alakítsuk ki a taktikánkat mind védekezésben, mind hátrányban, mind pedig támadásban - vélekedett Varga.

Hétfőn délben a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában a Magyar Vízilabda Szövetség elkészítette a Magyar Kupa negyeddöntőinek párosításait. A vaksorsoláson a Ferencváros csapata a Vasassal, a Honvéd a Kaposvárral, az Eger a címvédő Szegeddel, a Debrecen pedig az ezüstérmes Szolnok együttesével került össze. Az első mérkőzést Debrecenben játsszák a csapatok szeptember 14-én 18 órától, a visszavágóra pedig egy nappal később, szeptember 15-én vasárnap 16 órától kerül sor a szolnoki Tiszaligeti uszodában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!