Sport

2013.08.01. 18:31

Két győzelem, négy vereség

Két győzelemmel és négy vereséggel tért haza a Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacsapata az Egyetemi Európa bajnokságról.

Két győzelemmel és négy vereséggel tért haza a Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacsapata az Egyetemi Európa bajnokságról.

A Splitben megrendezett EB-n egy német, egy portugál és a sorsolásnál kiemelt moszkvai csapat volt a csoportellenfél, ahonnan harmadikként sikerült továbbjutniuk. Egy hajszál választotta el a magyarokat a sikertől, de a végjátékban 3 ponttal a Karlsruhe nyert, és így ők jutottak a nyolc közé.

Ez azt is jelentette, hogy a 9-16. hely valamelyikéért szállhatott versenybe a DEAC U23-s csapata, amely 47 napot készült a 10 napos európai küzdelemre.

Ezt a versenyrendszert kétévente rendezik meg. A házigazda horvát csapat volt a címvédő. Idén is megszerezték a bajnoki címet a Moszkvát búcsúztató törökök ellen, ahol négyen is játszanak az európai hírű Galatrsaray-ban!

Valamennyi csapat meghatározó játékosai saját országuk elit bajnokságaiban szerepelnek. Valóban magas színvonalú tornán vehettek részt debreceni diákok, ahol az ellenfelek között kiváló és profi szinten is tapasztalt játékosok ellen kellett bizonyítania a csapatnak, amely a mezőny legfiatalabb gárdája volt.

A páros években tíz sportágban rendezi meg a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség az Európai Egyetemi Játékokat. A DEAC célja az lesz, hogy nem csupán megvédje magyar bajnoki címét 2014-ben, hanem eredményesen szerepelhessen Rotterdamban a jövő nyáron.

Részletes beszámolók és Videók láthatók a kezdo5.hu honlapon, illetve az EB hivatalos weblapján.


A csapat tagjai:

Bács Csaba, Asztalos Soma, Tankó István, Gál Krisztián, Mezei László, Nagy Benedek, Kiss Lajos, Mezei Balázs, Reizer Roland, Nagy Ádám, Balogh András, Nagy Botond.

Edzők: Dr. Nagy Ágoston, Barna Donát, Szűcs Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!