Sport

2013.07.12. 11:03

Erős mezőnyben vívtak Kazanyban

Debrecen - A cívisvárosi párbajtőrös lányai az egyenes kieséses szakaszig jutottak az Universiade-n.

Debrecen - A cívisvárosi párbajtőrös lányai az egyenes kieséses szakaszig jutottak az Universiade-n.

Július 7-én lépett pástra a kazanyi Universiade-n a Debreceni Egyetemet képviselve, a Debreceni Honvéd Sport Egyesület (DHSE) két vívója, Mihály Kata és Zavoda Dóra. A DHSE mindkét versenyzője túljutott a selejtezőkön, ám az egyenes kieséses szakaszban, ugyan jól vívtak, mégis kiestek.

Világkupa szint

A csoportselejtezők után Zavoda Dóra a legjobb 64 közé kerülésért vívott a mexikói Alejandra Teran Eligio-val, ám 15/10-es vereséget szenvedett, Mihály Kata pedig a későbbi bronzérmes, francia Marie Florence Candassamy ellen maradt alul 15-9-re a legjobb 32-ért való küzdelemben. A Debreceni Egyetemet képviselő vívókat elkísérte útjukon Serra György, a DHSE ügyvezető igazgatója, illetve Serra Bendegúz, az egyesület szakmai igazgatója.

– Mindkét lányunk jól vívott egy nemcsak mezőnyben, de szervezésben is Világkupa szintű rendezvényen – értékelte a párbajtőrözők teljesítményét Serra Bendegúz. – Kata kiválóan teljesített egy eléggé erős mezőnyben, nagyon sok nemzetközi tapasztalatot is gyűjtött. Jó eredményt ért el azzal, hogy a legjobb 64-ben végzett. Egész évben sokat fejlődött és Kazanyban is látszott, hogy magabiztosan vívott, hitt a győzelemben, kiegyensúlyozott volt és technikai virtuózként lépett a pástra. Dóra pedig visszatérése óta rendszeresen halad előre és jól produkál. Van még hova fejlődnie, de egyértelműen van benne potenciál, hiszen hihetetlen eredményeket képes ő is elérni.

Nincs idő pihenni

Az Universiade után viszont nem marad sok lehetőségük a hajdúsági vívóknak kipihenni magukat, hiszen közeledik az őszi szezon, ahol szintén helyt kell állniuk a DHSE versenyzőinek. Emellett hamarosan a világ legjobb tőrösei és kardosai látogatnak a fővárosba, hiszen augusztus 5-én vívó világbajnokságot rendeznek.

– A nyár eléggé vegyes lesz, mivel nem lesz sok idő a pihenésre – vázolta a terveket Serra Bendegúz. – A lányok a válogatottnak is segítenek felkészülni a budapesti világbajnokságra, mint edzőpartnerek, majd az egyesülettel augusztus végén elkezdjük a szakmai és fizikai alapozást az őszre, és az elkövetkező tornákra.

HBN-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!