Sport

2013.06.11. 15:18

Bennmaradt a DEAC az első osztályban

Darányi Antal szerint bravúr, hogy alanyi jogon tartották meg NB I-es tagságukat.

Darányi Antal szerint bravúr, hogy alanyi jogon tartották meg NB I-es tagságukat.

Futsal. Noha nem volt zökkenőmentes a 2012/13-as bajnokság az élvonalban szereplő DEAC Futsal Club számára, Darányi Antal alakulata mégis teljesítette a küldetést, bennmaradt az NB I-ben. Mint ismert, a debreceniek az osztályozót érő 10. helyen zárták az alsóházi rájátszást, így az NB II. Keleti csoportjában küzdő Nagykátával csaptak össze tagságuk megtartásáért.

A két mérkőzésen át tartó párharc első felvonása meglepetésre az akkor otthon játszó nagykátaiak 6–4-es sikerét hozta, hétfőn, a cívisvárosi visszavágón azonban már összeszedte magát a DEAC, amely magabiztos, 7–3-as sikert aratott. 11–9-es összesítéssel tehát a debreceniek harcolták ki a jogot, hogy jövőre is az első osztályban szerepelhessenek.

Mit hoz a jövő?

– Bennmaradtunk, vagyis megtettük, ami jelen helyzetünkben elvárható volt tőlünk. A vezetőség dönti majd el, milyen tervekkel vágunk neki a következő bajnokságnak. Nyögvenyelős tanulóéven vagyunk túl, mindenki sokat okulhatott az elmúlt hónapokban, bízom benne, jövőre stabil NB I-es csapattá válhatunk – mondta Darányi Antal, a DEAC vezetőedzője, aki szerint biztos a helye a klubnál, azonban konkrétumot addig nem tud mondani, amíg nem írják alá az új szerződést.

Ami viszont már kétségtelen, hogy a 2013/14-es idényben csupán az élvonalban indít csapatot a DEAC, vagyis az NB II-es gárda megszűnik.

A tények

DEAC Futsal Club–Kincsem PP-Nagykáta 7–3 (2–0)

Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok. Vezette: Kovács Gábor.

DEAC: Bákonyi N. – Angyalos A., Fekete V., Varga D., Berecz Zs. Csere: Mezei D., Devits Á., Harmati T., Kövér I., Tar G., Fülep O., Milbik K. F. Vezetőedző: Darányi Antal.

Nagykáta: Borsi D. – Fülep L., Vörös P., Nagy A., Vörös I. Csere: Lovasi B., Főfai S., Balazsin A., Kocsi J., Hauer V., Visnyei G., Ködböcz T. Vezetőedző: Vörös István.

Gól: Berecz (15., 16., 29., 40.), Angyalos (21.), Devits (28.), Fekete (39.), illetve Vörös P. (25.), Ködöböcz T. (30.), Vörös I. (40.).

Sárga lap: Devits Á. (8.), Fekete V. (13.), Bákonyi N. (22.), Kövér I. (32.), Berecz Zs. (36.), illetve Balazsin A. (34.), Visnyei G. (40.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!