Sport

2013.05.07. 14:27

A legeslegutolsó esély

Debrecen - Csak akkor marad meg a remény a bentmaradásra, ha nyerni tud a Loki a BSE ellen.

Debrecen - Csak akkor marad meg a remény a bentmaradásra, ha nyerni tud a Loki a BSE ellen.Végső küzdelmére készül a DVSC-Fórum csapata a rájátszásban, sőt, talán az NB I-ben. A jelenleg a tabella utolsó, 12. helyén álló, kiesés ellen küzdő debreceni kézis lányok az alsóházi play off hatodik fordulójában a Budapest SE csapatát fogadják szerdán 18 órától a Hódosban, ahol majd minden buzdítás elkél! A találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti.

A Lokinak az alapszakaszban viszonylag jól ment a BSE ellen, hiszen szeptemberben győzni tudtak 30–29-re, míg januárban 24–24-es döntetlent játszottak. Jött azonban a rájátszás 3. köre, amikor a pestiek kerekedtek felül, a cívisvárosi csapat honlapjának beszámolója szerint gyalázatos teljesítménnyel kaptak ki 23–19-re Bíró Imre tanítványai. A DVSC-nek szerdán lehetősége lesz revánsot venni, és ami még fontosabb, megszerezni a 11. pozíciót, ami bentmaradást érhet.

Élet-halál harc

A piros-fehérek legutóbb április 28-án, vasárnap léptek pályára (akkor 29–20-as vereséget szenvedtek a Békéscsaba otthonában), így minden bizonnyal alaposan fel tudtak készülni a fővárosiakra.

– Pihenésre nem volt időnk, az egész múlt hetet a BSE-re szántuk, még vasárnap is edzettünk. Tisztában vagyunk az előttünk álló mérkőzés fontosságával, élet-halál harcot vívunk a 11. helyért, amit ha megszerzünk, esetleg még lehet sanszunk az NB I-es tagságunk megtartására. A hírek szerint az NB I/B Keleti csoportjából az Eger vállalni fogja az első osztályt, így a végső esélyünk, ha utolsó előttiek leszünk – tudtuk meg Slakta Petrától, a DVSC-Fórum jobbszélsőjétől, aki azt is elmondta, van törleszteni valójuk a Budapestnek a pár héttel ezelőtti meccsért.

– Van miért visszavágnunk a BSE-nek – úgy érzem, jó állapotban van a csapat, komolyan készültünk az összecsapásra, csiszoltuk a technikánkat. Nagyon fontos, hogy már a meccs elejét megfogjuk, kemény kell védekeznünk majd – fogalmazott a kézilabdázó, akitől arról is érdeklődtünk, mentálisan hogyan lehet feldolgozni a sikertelen szezont. – Nehéz elviselni a eredménytelenséget, már több, mint fél éve ezzel telik minden napunk. Azt kell mondjam, odáig jutottunk, hogy már rettentő mód izgulunk a találkozók előtt és alatt, emiatt pedig nem tudunk olyan felszabadultan játszani, ahogy kellene. Ennek ellenére harcolunk tovább, és bízunk a sikerben – osztotta meg érzéseit a Naplóval Slakta.

A Lokiból hiányzik majd Vörös Bettina (akinek hat hónapot kell kihagynia sérülése miatt) és Kazai Anita, a hírek szerint azonban Karalyos Orsolya törött orral is vállalja a játékot.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!