Sport

2013.04.28. 14:35

Beindult a Loki gólkirálya

Debrecen - Az előző bajnokság legjobb mesterlövésze, Adamo Coulibaly hármat rúgott a Siófoknak.

Debrecen - Az előző bajnokság legjobb mesterlövésze, Adamo Coulibaly hármat rúgott a Siófoknak.

A kiesés ellen menekülő, s ezért minden követ megmozgató FGSZ Siófok volt a DVSC-TEVA vendége a nyarat idéző áprilisi estén az Oláh Gábor utcában, Kondás Elemér bajnoki címet védő alakulata az OTP Bank Liga 25. fordulójában csapott össze a Balaton-parti gárdával.

A Loki két meghatározó emberét is nélkülözni kényszerült a szombati összecsapáson, ugyanis Bódi Ádám öt sárga lapja miatt, Szakály Péter csapatkapitány pedig kisebb sérülése végett figyelte a társait a lelátóról.

Coulibaly villogott

Hamar megmutatta a DVSC, ki az úr a háznál, Czvitkovics Péter mesteri beadása nyomán Ibrahima Sidibe zörgette meg a hálót. A gólt követően néhány percig a debreceniek futballoztak veszélyesebben, majd idővel a Siófok is megvillantotta oroszlánkörmeit, de komolyabb ziccere csak egy akadt Horváth Károly csapatának. Mielőtt vérszemet kaphattak volna a vendégek, a hajdúsági gólkirály, Adamo Coulibaly lehűtötte a kedélyeket és kettőre növelte a Loki előnyét.

Hogy a mérkőzés teljesen sima legyen a szünetre, arról ismét a francia támadó gondoskodott, Coulibaly a 44. percben ismét beköszönt, 3-0.

Keleti klasszikus jön

A második negyvenöt perc elején Coulibaly teljessé tette a mintegy háromezer néző ünnepét, ugyanis megszerezte saját maga harmadik, a DVSC-nek pedig a negyedik gólját. A hátralévő percek túl sok izgalmat nem tartogattak, bár a Siófok egy szerencsés Dajics-találattal kozmetikázta az eredményt. A szépítés után is a Lokomotív dominált, de a helyzetek kimaradtak, ezért további gólokat nem rúgtak már a piros-fehérek.

A DVSC-TEVA megérdemelten verte ellenfelét, megadva ezzel az alaphangot a hétvégi, diósgyőri keleti rangadóra.

- HBN-TN -


Mesterszemmel

Kondás Elemér: A játékosok sokszor nagyon szép támadásokat vezettek, lőttünk megint néhány kapufát, de szerencsére most gólokat is. Ma már több labdarúgónk is jó teljesítményt nyújtott, bízunk benne, hogy ez lökést ad nekünk. A Diósgyőrből is felkészülünk kellőképpen, és szeretnénk ott is eredményesek lenni.

Beindult a Loki gólkirályaHorváth Károly: Csak a második félidővel, a hozzáállással vagyok elégedett, a játékkal abszolúte nem. Minket pontok tartanának életben, de ilyen egyéni hibákat az első osztályban nem lehet elkövetni. A második félidőben már sokkal összeszedettebbek voltunk, sokkal jobban egymásért mentek a játékosok, érthetetlen, hogy az elején miért nem így történt.


A tények

OTP Bank Liga, 25. forduló

DVSC-TEVA –Siófok 4-1 (3-0)  

Debrecen, 3000 néző, Vezette: Bognár (Kispál, Márkus)

DVSC: Verpecz – Nagy Z. (Simac 46.), Máté, Mészáros, Korhut – Czvitkovics, Ramos, Se. Bouadla, Ferenczi (Kulcsár 62.) – Sidibe (Dombi 75.), Coulibaly

Siófok: Kurucz – Fehér, Tímár, Takács Z., Fodor M. (Nyári 46.) – Pál Sz. (Menyhárt 57.), Kecskés, Gál, Nagy T. (Kiss M. 81.) - Melczer – Dajics

Gól: 1-0 Sidibe (2.), 2-0 Coulibaly (25.), 3-0 Coulibaly (44.), 4-0 Coulibaly (53.), 4-1 Dajics (62.)

Sárga lap: Gál (78.), Coulibaly (89.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!