Sport

2013.01.14. 12:36

A kupában próbálnak vigasztalódni a kosarasok

Kosárlabda - Kedden és szerdán is Fehérváron lép pályára a Factum.

Kosárlabda - Kedden és szerdán is Fehérváron lép pályára a Factum.Felettébb sűrű napokat élnek át a Factum Sport kosarasai mostanság, hiszen a hétvégi soproni kirándulás után ismét a Dunántúlra készülve kedden, és szerdán a Magyar Kupa első fordulójában az Alba Fehérvárral szemben próbálják meg kivívni a továbbjutást Cseh Györgyék. A két klub már korábban megegyezett egymással, hogy ezen a héten lejátsszák a párbaj első meccsét, valamint rögtön másnap a visszavágót is. Mivel a debreceni kosárcsapat teremproblémákkal küzdött, a hajdúsági vezetők belementek, hogy mindkét összecsapást az egykori koronázó városban bonyolítsák le. Természetesen ez csökkenti az együttes esélyeit, de egy esetleges itthoni mérkőzéssel sem a Factum lenne a párharc esélyese az aktuális listavezetővel szemben. Mindenesetre egy továbbjutás a kupában talán gyógyír jelenthetne a szerény bajnoki szereplésre. Mindkét találkozót 18.30-as kezdettel rendezik a fehérvári sportcsarnokban.

Ismét az Oláh Gáboron

A Factum Sport NB I A-s férfi kosárcsapata újra a szövetség felé hazai pályájának megadott Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban edzhet és rendezheti mérkőzéseit - mindez Debrecen városvezetésének hathatós közbenjárására – olvasható a klub hivatalos honlapján, ahol arról is hírt adnak, hogy pénteken már egyszer tréningezhetett ott a Factum, s hétfőtől pedig a korábban használt időpontokban újra birtokba vehetik a csarnokot a profi kosarasok. A város támogatást nyújt a Factumnak kifejezetten arra a célra, hogy a Sportcentrum Kft. felé meglévő tartozásaikat rendezni tudják.

Pajna Zoltán, a város sportért felelős alpolgármestere telefonon kereste meg a klubot, s arról tájékoztatta, hogy a tényleg lehetetlen helyzetre való tekintettel külön megbeszélést folytatott Kósa Lajos polgármesterrel, és úgy határoztak, a Factum visszakerülhet az Oláh Gábor utcába.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!