Sport

2012.11.06. 14:40

Finalista a magyar amatőr válogatott

Labdarúgás - Nagy sikert ért el a Magyarországot képviselő keleti régió amatőr válogatottja a csehországi középdöntőben.

Labdarúgás - Nagy sikert ért el a Magyarországot képviselő keleti régió amatőr válogatottja a csehországi középdöntőben.Az NB III. Tisza-csoportjának játékosaira épülő csapat előbb a házigazda cseheket, majd a skótokat, végül egy ki-ki meccsen a németeket múlta felül az UEFA Régió Kupájában.

A két évente megrendezett esemény magyarországi selejtezőjét idén a Tisza-csoport gárdája nyerte, előbb a keleti regionális selejtezőn diadalmaskodva, majd Telkiben a nyugati régió győztesét két vállra fektetve vívták ki a jogot hazánk képviseletére a középdöntőn. Az október 22-28. között lezajlott tornán a magyar csapat háromból három meccsét hozta, így kivívta a jogot a döntőben való szereplésre.

Ötöt vágott

Domokos Imre személyében a torna gólkirályát is a magyarok adták, a mindhárom mérkőzésen eredményes, németeknek mesterhármast vágó csatárt kértük meg, elevenítse fel a középdöntő eseményeit. - Mivel a csapatunk már több, mint két éve együtt játszik, így a selejtezők előtt nem kellett bemutatkoznunk egymásnak - kezdett bele Domokos. - Szerencsére remekül sikerültek mind a hazai, mind a csehországi összecsapásaink. Odakint jól éreztük magunkat, kiváló hangulatban zajlottak a mérkőzések. A házigazdák a nyitó meccsen nagyon nekünk estek, meg is szerezték a vezetést, de szerencsére még időben felébredtünk, és sikerült megfordítanunk az eredményt. A következő ellenfelünkön, a skótokon láttuk, tartanak tőlünk, az első gól után meg is tört az ellenállásuk, onnantól könnyű dolgunk volt. Ezután következhetett a mindent eldöntő összecsapás az addig ugyancsak veretlen németek ellen. Győzelmi kényszer alatt játszottunk, de szerencsére a csapat pont ekkor nyújtotta a legjobbját. Mindenki hibátlanul játszott, ellenfelünknek esélyt sem adva szinte kiütöttük őket, ezzel kiharcolva a továbbjutást. A döntő helyszíne még ismeretlen, a középdöntőkből továbbjutó nyolc csapat hazájának valamelyike rendezheti meg az eseményt, remélem ott is eredményesek leszünk majd - bizakodott a tornán öt találatig jutó gólkirály.

HBN–MSZ

 

A magyar csapat eredményei a középdöntőben:

Cseh amatőr válogatott - Magyar amatőr válogatott 1-2 (1-1)

Skót amatőr válogatott - Magyar amatőr válogatott 2-4 (0-3)

Magyar amatőr válogatott - Német amatőr válogatott 6-1 (3-0)

 

A csoport végeredménye:

1. Magyar amatőr válogatott

2. Német amatőr válogatott

3. Cseh amatőr válogatott

4. Skót amatőr válogatott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!