Béres Panna

2019.11.27. 08:40

A jó zenekar rossz időben is elvarázsol

Azt javaslom, hogy dobd el a fülhallgatód, és menj el egy koncertre!

Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium

Fotó: Matey István

Emlékezetes koncerten vettem részt nemrég a barátaimmal Debrecen főterén. Bár az elején egy kicsit esett az eső, hűvöskés volt az idő, de ettől a koncert csak még hangulatosabbá vált.

A színpadon az Acoustic Gallery játszott, és el kell mondanom, hogy a mai világban nem sűrűn hall az ember ilyen tiszta, playbacktől és minden technikai dologtól mentes zenét. A zenekar egy énekesből, két női vokalistából, egy gitárosból és basszusgitárosból, egy billentyűsből és egy dobosból állt. A hangzás a színpadon és a téren is szuper volt, és nem volt olyan dal, amit az ember nem ordibálhatott torkaszakadtából.

Olyan klasszikusok csendültek fel, mint a Nélküled az Ismerős Arcoktól, a Hotel California az Eagels-től vagy pedig a Sweet Home Alabama a Lynyrd Skynrydtől. A zenekar minden dalból képes volt kihozni a legjobbat. A Debrecen főterén felállított színpad előtt nem volt tömeg, viszont kevesen sem voltunk. Pontosan ideális volt, ugyanis ilyenkor lehet ugrálni, de nem megy neki az ember a másiknak, és anélkül lehet élvezni a zenét, hogy hatszor rálép valaki a lábadra.

Mivel az egész esemény délután ötkor kezdődött, ezért szinte minden korosztályból voltak látogatók. A legtöbben kimondottan a koncertre jöttek, viszont sokan voltak olyanok is, akik a főtéri árusok vagy étkezdék bódéiból sétáltak oda, vagy esetleg csak arra jártak, és megálltak élvezni a zenét.

Mindenkinek ajánlom, hogy ha teheti, hallgasson élőzenét, már a koncertek atmoszférája miatt is érdemes!

Béres Panna, Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!