Hirdetés

2024.01.05. 14:22

Raktárakban betölthető pozíciók Gödöllőn

A logisztika területén megannyi lehetőség adódhat az elhelyezkedésre országszerte. Ezen belül is kiemelt igény mutatkozik a raktáros munkakörök betöltőire, amely pozíciókra vonatkozó hirdetésekkel Gödöllő vonatkozásában is gyakran lehet találkozni. A következőkben ezen raktáros állásokra hozunk néhány gyakori példát!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Komissiózó

A komissiózó munkakör egy tipikus álláslehetőség a raktáros munkák esetében. Előfordulására a településre specializálódott állásportál, a GodolloAllas.hu felületén is többször volt már példa. Ezeknek az állásoknak előnye, hogy általában az álláskeresők széles skálája számára elérhetőek, mivel könnyen megugorható belépési feltételeket támasztanak a pályázók felé. Fizikai munkáról lévén szó, az elvárások főként a hozzáállásra, állóképességre és az önállóságra vonatkoznak.

Ezen kvalitások tekintetében viszont helyt kell tudni állni, hisz a komissiózók pörgős mindennapokra számíthatnak. A munkavégzés során ugyanis kulcsszerepet játszanak a raktári áruk szállításhoz történő összekészítésében. A rendelésnek megfelelően összegyűjtik a szállítandó árukat, adott esetben csomagolják azokat, illetve felpakolják a gépjárműre. Természetesen ezen feladatokat fordított jelleggel is elvégzik, vagyis a beérkező árukat lepakolják és elhelyezik a raktárban.

A feladatkör tehát összességében gyorsan megtanulható, így bárki számára elérhető lehet, aki jó állóképességgel és fizikummal rendelkezik, valamint pontosság, precizitás és rendszerszemlélet jellemzi a munkáját. Azok pedig, akik targoncás jogosítvánnyal is rendelkeznek, általában külön előnnyel indulnak ezen munkák esetében.

Raktári műszakvezető

A tapasztaltabb raktárosok előtt akár műszakvezetői pozíciók is megnyílhatnak Gödöllőn, például az említett GodolloAllas.hu weboldalán keresztül: https://godolloallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika. Ezen munkakör esetében természetesen már a felelősségek is nagyobbak, hisz mégiscsak egy vezető beosztásról beszélünk. Betöltőjére olyan feladatok hárulnak, mint a raktári dolgozók munkájának koordinálása, és a raktári munkafolyamatok zökkenőmentességének a biztosítása.

Utóbbit teszi úgy, hogy felügyeli például a komissiózás, az áruátvétel, a tárolás és a kiszállítás folyamatait. Egy raktári műszakvezetőnek felelőssége továbbá, hogy gondoskodjon az áruk hatékony elhelyezéséről, a biztonsági előírások betartásáról, valamint a készletkezelés pontosságáról. Mindemellett pedig olykor raktárkészlet-riportokat és különböző kimutatásokat készít, hogy ezzel visszajelzést adjon a raktár működéséről a vezetőség számára.

Raktári adminisztrátor

A raktári munkafolyamatok rengeteg adminisztrációs tevékenységgel is együtt járnak, amelyeket a raktári adminisztrátorok látnak el. Feladatuk, hogy kövessék az árumozgást, előkészítsék a szállítmányozási dokumentációkat, adatbeviteli teendőket lássanak el, továbbá frissítsék a készletkezeléssel kapcsolatos adatbázisokat.

Munkájukkal tehát jelentős mértékben hozzájárulnak a raktár működésének átláthatóságához, pontosságához. Éppen ezért ez a pozíció precíz, rendszerben gondolkodó munkavállalóknak lehet ideális, akik számára nem okoz gondot az adatkezelés és az adminisztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában