Hirdet

2023.08.23. 10:54

Kereskedelmi és értékesítői állások a kaposvári állásportálon

PR cikk

Forrás: KaposvarAllas.hu

A kereskedelmi és értékesítői területek országszerte kínálnak változatos elhelyezkedési lehetőségeket. Ez alól természetesen Kaposvár sem jelent kivételt, ahol ugyancsak adódhat esély az ebben a szakmában történő karrierépítésre. Ehhez jó eszközként funkcionálhat a KaposvarAllas.hu weboldala, amely portál kínálatának gyakran visszatérő szereplői a kereskedelmi, értékesítői pozíciókra vonatkozó hirdetések. Íme néhány példa!

Bolti eladó

A bolti eladói pozíció megjelenésére már számos alkalommal volt precedens a KaposvarAllas.hu kínálatában. Kerestek már például élelmiszerboltba, műszaki boltba, valamint munkaruhaüzletbe is jelentkezőket a portálon keresztül. Az eltérő tevékenységi kör ellenére a mindennapi feladatok valamennyi esetben hasonlóan alakultak, beleértve többek között a vásárlók szakszerű kiszolgálását, a termékek kihelyezését, az árurendelést, a pénztárgép kezelését, a bolt területének rendben tartását, valamint a leltározásban való aktív közreműködést. Kattintson a hivatkozásra, a kaposvári bolti eladói állásokért.

Az elvárások ugyanakkor már nem voltak ennyire egyértelműek, hisz egyes munkáltatók megkövetelték a releváns végzettséget és a szakmai tapasztalatot, míg mások teljes egészében vállalták a betanítást. A vevőközpontú gondolkodás, illetve a kiváló kommunikációs és együttműködő képesség viszont valamennyi esetben alapvető követelmény volt.

Üzletvezető

Üzletvezetői álláslehetőség ugyancsak előfordult már a KaposvarAllas.hu felületén, méghozzá egy kaposvári mobiltelefon szaküzlet révén. A pozíció alapvető feladatkörét ez esetben a mobiltelefonok és tartozékok értékesítése, továbbá a vásárlók számára nyújtott műszaki tanácsadás jelentette. Az üzletvezetői teendők ugyanakkor sok esetben nem merülnek ki ennyiben, hisz az üzleti stratégia kidolgozása, a munkavállalók motiválása és irányítása, az üzleti partnerekkel való kapcsolattartás, továbbá egyéb, a beszerzésre, készletezésre és értékesítésre kiterjedő feladatok egyaránt a munkakör részét képezhetik.

Éppen ezért az üzletvezetői pozíciók kapcsán a releváns kereskedelmi végzettség, a több éves szakmai tapasztalat, illetve a vezetői attitűd általában nélkülözhetetlen követelménynek tekinthető. Emellett a számítógépes ismeretekhez (főként MS Office) és a nyelvtudáshoz kapcsolódó kritériumok szintén gyakran megjelennek az elvárások között.

Autóalkatrész értékesítő

Autóalkatrész értékesítői álláslehetőség megjelenésére szintén volt már példa a kaposvári portál kínálatában. A feladatkör ezen állás kapcsán olyan tevékenységekből állt, mint a partnerek részéről beérkező igények feldolgozása, az árajánlatok elkészítése, a megrendelések adminisztrációja, a termék- és megrendelés-specifikus tanácsadás, a reklamációkezelés, valamint a termékek promóciója.

A pozíció betöltésének alapvető feltétele volt a középfokú végzettség, a felhasználói szintű számítógépes ismeretek, továbbá a gépjárműalkatrész-értékesítés területén szerzett releváns szakmai tapasztalat. A személyes kvalitások kapcsán pedig a jó kommunikációs képesség bírt kiemelt fontossággal.

Dohánybolti eladó

Végezetül pedig a dohánybolti, azaz trafik eladói munkakörről sem feledkezhetünk meg, hisz ezen pozíció többször is elérhető volt már az értékesítés, kereskedelem álláskategória alatt. Az ellátandó feladatokat valamennyi esetben a dohány-, ital-, és kávétermékek értékesítése, a vásárlók kiszolgálása és tájékoztatása, a raktár rendben tartása, a polcok felöltése, a készletezés, valamint a pénztárgépkezelés jelentette. Az ilyen lehetőségek előnye, hogy gyakorlatilag bárki eséllyel pályázhat rájuk, aki képes az önálló és precíz munkavégzésre, illetve lelkesedés és elkötelezettség jellemzi a munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában