Hirdetés

2022.07.11. 13:24

Címezd meg helyesen a feladni kívánt küldeményt!

Forrás: csomagnet.hu

Szeretnéd, hogy a küldeményed biztosan célba érjen? Akkor az első és legfontosabb feladat, hogy megfelelően címezd meg, legyen szó akár csomagról, akár levélküldeményről! Hiszen egy hiányosan vagy rosszul kitöltött feladószelvény esetében könnyen hiba csúszhat a gépezetbe. Címezz helyesen, és kerüld el az ezzel járó kellemetlenségeket!

A címzésre vonatkozó szabályok

A különböző küldemények címzésére vonatkozóan léteznek jogszabályok. A belföldi csomagküldés esetén a magyar szabályokat kell alapul venni, amikor elkészíted a címiratot. Ezek a szabályok segítenek abban, hogy egységes adattartalommal kerüljenek a futárszolgálatok kezébe, illetve az adminisztrációs és szortírozó munkakörben dolgozók is ugyanazt az információt kapják minden egyes küldemény esetében.

A helyes címzés garantálja, hogy valóban célba érjen a küldemény. Ezért nagyon fontos, hogy teljesen hiánytalanul, hibátlan adatokat megadva, jó sorrendben történjen meg. Amit mindenképpen fel kell tüntetni az a címzett neve, a település, valamint a közterület neve és jellege a házszámmal és az irányítószámmal együtt. A Csomagnet.hu oldalon egyszerűen intézheted belföldre is a küldeményekkel kapcsolatos dolgokat, így garantáltan nem marad le semmilyen fontos információ, és nem kerül veszélybe a kézbesítés sikeressége sem.

Mindig figyelj a helyes címzésre!

Előfordulhat, hogy elrontasz egy irányítószámot vagy a pontos címet. Kisebb hibáknál egy rutinos kézbesítő még lehet, hogy ezt áthidalja, de ha nem helyesen sikerül leírnod, akkor nagy valószínűséggel vissza fogják küldeni a feladónak. Ezzel viszont újabb költségbe vered saját magadat is, hiszen mindez nem ingyen történik. Azért, hogy elkerüld ezeket a kellemetlenségeket, érdemes utánajárni, hogy pontosan milyen adatokra van szükség ahhoz, hogy biztosan célt érjen a küldeményed.

Amennyiben egy csomagot szeretnél célba juttatni egy futárszolgálat segítségével, mindenképpen olvasd el a cég saját tájékoztatóját! Mindenki a saját rendszerének megfelelő adatokat kéri be, mégpedig a protokolljának megfelelően. Nem árt utánajárni annak sem, hogy van-e valami csomagolással kapcsolatos szabály, hiszen ha nem megfelelően próbálod elküldeni, lehet, hogy fel sem veszik.

Milyen csomagolóanyagot válassz a küldéshez?

Annak érdekében, hogy a küldemények épségben érkezzenek meg, mindig válassz olyan csomagolóanyagot, amely segít abban, hogy megóvja a beltartalmat! Ha nagyobb dologról van szó, akkor válassz tartós kartondobozt, olyat, ami masszív, jól tartja a formáját, és nem fog kiszakadni a szállítás során! A törékeny dolgokat érdemes buborékfóliába helyezni, illetve feltüntetni a futárszolgálat utasításainak megfelelően a csomagoláson, hogy ez egy különleges szállítmány. Így sokkal nagyobb figyelemmel fogják kezelni azt.

Bizonyos előírások vonatkoznak magára a csomagolásra is, ez azt a célt szolgálja, hogy a futárszolgálat felelősséget vállalhasson azért, hogy épségben megérkeznek a küldemények. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában