Szponzorált tartalom

2022.02.17. 12:28

Könyveket adományozott a vízműcég

A TRV Zrt. Püspökladányi Üzemmérnökségének vezetője, Vida László adta át az ajándékokat a szervezet munkatársainak és az édesanyáknak | Forrás: TRV Zrt.

Világszerte február 14-én ünneplik a Nemzetközi Könyvajándék Napot. A kezdeményezés célja, hogy növelje a gyermekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, ezáltal még több kedvet kapjanak az olvasáshoz. Az akció szervezői arra kérik a felnőtteket, hogy e napon - vagy annak környékén - ajándékozzanak egy könyvet a gyermekek számára. A kezdeményezéshez idén a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. is csatlakozott.

 

A vállalat több telephelyén hirdetett könyv csereberét a dolgozóinak. A szülők bevihették munkahelyükre a gyermekük által már elolvasott könyveket, hogy egy számukra új kiadvánnyal térhessenek haza.

 

Mindemellett könyvgyűjtést is hirdettek: a munkatársak által felajánlott kiadványokat három nagycsaládos szervezetnek juttatták el a cég dolgozói. Hajdú-Bihar megyében a NOE Nagycsaládosok Országos Egyesületének püspökladányi szervezete kapta az összegyűjtött regényeket, mese- és szakkönyveket. A könyvcsomagot úgy állították össze, hogy a legkisebbektől a kamaszokig mindenki találjon magának kedvére valót.

Az ajándékkönyvekből minden korosztály tudott választani | Forrás: TRV Zrt.

A püspökladányi egyesület 144 családot tömörít, a közeli Nádudvaron pedig csaknem hetven tagcsalád található. Az itt élő fiatalok válogathatnak majd a felajánlott könyvek közül. Mindezek mellett a vízműcég egy számítógépet is ajándékozott a szervezetnek, melyet a püspökladányi központban használhatnak majd a fiatalok.

Vida László üzemmérnökség-vezető Demeter Ádámnak nyújtja át kedvenc filmjének könyvváltozatát | Forrás: TRV Zrt.

A TRV Zrt. dolgozói hiszik, hogy a könyv még mindig érték, hiszen ennek segítségével „utazhatnak” el legelőször a gyermekek egy csodálatos mesevilágba, ráadásul az emberiség eddig megszerzett tudása – a világháló mellett - a könyvekben található. Ez utóbbiakat pedig bárhol, bármikor, még áramszünet idején is fel lehet lapozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában