Szponzorált tartalom

2021.12.21. 12:41

Gyakran utazik vagy távol van otthonától? Vásároljon hordozható mosógépet!

Forrás: Pixabay

A mini vagy hordozható mosógép megvásárlásával elkerülhetjük az önkiszolgáló mosodákba való látogatásokat, vagy a bőröndben lévő túltöltött szennyeszsákok gyakori használatát. A hordozható berendezések ellátják a teljes méretű modellek feladatát, miközben előnyben részesítik a helyet és a kényelmet a görgős kerekek, és a kompakt méretek segítségével. Általában kisebbek és kevésbé erősek, de előnyeiket nem szabad alábecsülni. Mindaddig, amíg megvan a megfelelő vízforrás, például egy mosdókagyló vagy egy vödör víz, elvárhatjuk tőlük, hogy ruháink szépek és tiszták legyenek. Az alábbi összefoglalónkban egy-két típus ismertetésével adunk néhány tippet a megfelelő eszköz beszerzéséhez.

 

A hordozható mosógép előnyei

 

Akár elektromos, vagy kézi meghajtású modellt választunk, a hordozható mosógép továbbra is nagyszerű alternatíva a teljes méretű készülékekkel szemben. Mindkettő hatékony a ruhák tisztításában, és a hordozható stílusok általában legalább egy ruhát moshatnak egyszerre. Ha például szeretünk kempingezni, akkor egy kis kapacitású mosógép lehet a tökéletes választás, míg egy lakásban, kis otthonban vagy lakóautóban élők valami nagyobbra vágyhatnak, annak érdekében, hogy jellemzően 5-6 kg ruhát ki tudjanak mosni.

 

Az Adler AD 8055 mini mosógépet – 22 ezer forintért vásárolhatjuk meg az ismert internetes boltokban – pont ilyen célra tervezték és 3 kg ruhaneműt moshatunk vele, akár 15 perc alatt a gyorsmosási módnak köszönhetően. A centrifugálási sebessége 400 fordulat/perc és a készülék nem zajos, 30 dB a működés közbeni zajszintje, ami elég jó.

 

A Camry CR8052 mini centrifugás mosógép szintén 3 kg ruhaneműt képes kitisztítani, viszont itt van lehetőség külön csak a fehér, illetve színes ruhák mosására is, köszönhetően a két különálló kamrának. Könnyen lehet kezelni és a víz, illetve energiafogyasztása alacsony. A készülék mosási teljesítménye 450 W. Az ára közel 30 ezer forint, de így is jó befektetés hosszabb távra.

 

A VidaXl berendezés már egy komolyabb mosással is megbirkózik, az ára sem olcsó (72 ezer forint), majd 6 kg ruhát tudunk vele tisztára varázsolni.

 

A beállítások széles választéka ideálissá teszi ezt a mosógépet mindenkinek, akinek hordozható típusra van szüksége, vagy aki pénzt és helyet szeretne megtakarítani azzal, hogy teljes méretű gépét kisebbre cseréli. Bár ezt a típust a mosogatóhoz kell csatlakoztatni, nem maradunk le sok mindenről, ami a működését illeti. A 15 perces időzítővel, minden mosás ciklusnál automatikus megáll. A forgó ciklus pedig 5 perces időzítővel rendelkezik. A mini mosógép olyan tömlővel készült, mely lehetővé teszi a víz gyors leengedését.

 

Figyeljünk azonban arra, hogy a nagyobb tárgyak, például a takaró mosása tilos, ezért könnyen előfordulhat, hogy egy extra öblítési ciklust is le kell futtatni.
 

A hordozható mosógépek kiemelkedő jellemzői

 

Áramforrás

A hordozható mosógép lehet elektromos vagy mechanikus. Az elektromos nagyon hasonlóan működik, mint egy teljes méretű háztartási gép, ahol bedugjuk a konnektorba, és kiválasztunk egy beállítást a vezérlőpulton. Csakúgy, mint a teljes méretű mosógépekhez, a hordozható elektromos alátétekhez általában 220 voltos aljzat szükséges. A nem elektromos modellt „kézi hajtású” néven is ismerik. Az energiaforrást így mi magunk biztosítjuk, amelynek eredményeként kézzel forgathatjuk a ruháinkat.

 

Vízgazdálkodás

Egyes hordozható mosógépek gyakorlatiasabbak a víz be- és kivezetése során. Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelőt, ajánlatos megfontolni, hogy mennyi karbantartást és energiát szeretnénk a gépbe fektetni, és mennyire elérhető a vízforrás a környezetünkben.

 

A görgős kerekek segítségével pedig könnyedén mozgathatjuk bárhová, ahová csak szeretnénk. A legjobb azok számára, akik hordozható mosógépet szerelnek lakóautójukba vagy kis helyiségbe.

 

(PR-cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában