Hirdetés

2021.11.29. 02:00

Valaki leejt a Piac utcán 21 millió forintot. Lehajolnál érte?

Feketeöves devizaváltási tippek az Akcentától!

Ne is mondd, tudjuk a választ: igen. Erdős Nikolettával, az Akcenta debreceni devizaszakértőjével beszélgettünk arról a bizonyos 21 millió leejtett forintról. Fekete öves devizaváltás-sztorik, Közép-Európa legnagyobb átutalással foglalkozó intézményével, egészen pontosan annak debreceni szakértőjével, nem csak vállalkozóknak és pénzügyeseknek.

A cseh székhelyű, Raiffeisen Bank International (RBI) tulajdonában levő, debreceni képviselettel is rendelkező AKCENTA CZ a legnagyobb közép-európai, átutalással foglalkozó intézmény, akik pénzváltásra, külföldi átutalásokra specializálódtak.

A cég fő varázsa, hogy másképp gondolkodnak, mint a hazai pénzintézetek. Az Akcenta csapatát devizaváltás-specialisták alkotják, vagyis a bankokkal ellentétben nem foglalkoznak betétgyűjtéssel vagy hitelkihelyezéssel, csakis arra fókuszálnak, hogy a legjobb pénzváltási konstrukciót találják meg Neked.

Egyedi árfolyamaik vannak, kisebb összeg váltásakor is masszív kedvezményeket adnak. Díjmentesen nyitják és vezetik a számlákat, ráadásul a világ bármely pontjára tudnak utalni. Egy tranzakció az Akcenta háza táján csupán akár csak 1000 forintba kerül az Európai Unión belül, bármekkora is legyen az összeg. Erre már nem jön rá se tranzakciós költség, se egyéb.

János és a címben szereplő 21 millió forint esete

„Olyan a devizaváltás, mint a magyar foci. Mindenki beszél róla, de nagyon kevesen értenek hozzá.”

Adott egy cégtulajdonos, János, akinek épületgépészeti cége van, nem is kicsi. Sikerét annak köszönheti, hogy nyitott az újdonságokra és ügyesen tervez. A devizát is tervezni kell, az euró tavaly év elején 337 forintról indult, majd pár hónap elteltével már felszökött 352 forintra. Lekötöttünk neki díjmentesen 1 400 000 eurót a 337-es árfolyamon. Így ő a fél éves lekötött időszakban végig a 337 forintos árfolyamon tudta átváltani az eurót. A megtakarítás így kerek 21 millió forint volt, magyarán ennyit keresett mindössze azzal, hogy észnél volt. Ilyenkor szoktam feltenni a kérdést: „ha látsz 500 forintot a Piac utcán, lehajolsz érte?” Ő lehajolt, csak egy „kicsit” nagyobb volt az összeg.

Az inflációt érdemes kiküszöbölni, ehhez viszont tervezni kell. Ha a vállalkozó figyel a devizamozgásra, meg tudjuk oldani, hogy egész évre lekössük az árfolyamát. Niki elmondása szerint 10 000 euró váltásakor nagyjából 30-70.000 forintos megtakarítást tudnak generálni egy hagyományos bankhoz képest, és a bankköltség 2/3-át tudják megspórolni.

Akkor használd a pénzed, amikor tényleg szükség van rá!

Súgni fogunk – mondja Niki. Furcsán hangzik (és extra bizalmasan), de a pénzt utólag is bevihetjük az Akcenta rendszerébe, ha megvolt a fent említett tranzakció, 2 teljes nap marad rá. Addig pedig, jó üzletemberként használhatjuk, amire csak szeretnénk.

Hallottál már dealing limitről? Használd!

A dealing limit a hatályos, megkötött keretszerződéssel rendelkező ügyfelek számára lehetővé teszi, hogy rugalmasan használják a biztosítási műveleteket pénzeszközeik blokkolása nélkül. János is pont ezzel a lehetőséggel élt. Mint az Akcentától megtudtuk, azon ügyfelek számára, akik nemkívánatos árfolyamkockázatnak vannak kitéve, a deviza-határidős műveletek lehetővé teszik, hogy az árfolyam ingadozásából fakadó kockázatok részlegesen vagy teljesen megszűnjenek. Ez hosszú távon biztonságot jelent a pénzügyi tervezések terén, használjuk ki!

Devizát váltanál, díjmentesen, 1 perc alatt?

Kattints ide, már repítünk is az Akcenta Hajdú-Bihar megyei szakértőjéhez!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában