Merénylet

2024.04.14. 15:15

Valószínűleg nem terrorcselekmény volt az ausztráliai bevásárlóközpontban történt ámokfutás

Nem terrorcselekmény lehetett az ausztráliai bevásárlóközpontban történt ámokfutás – közölte a helyi rendőrség vasárnap.

MW

Fegyveres rendőrjárőrök a Westfield Bondi Junction bevásárlóközpont előtt

Forrás: AFP

Fotó: David Gray

Egy férfi szombaton Sydney keleti külvárosában, a Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban késsel megölt hat embert, további nyolcat pedig megsebesített.

A rendvédelmi szervek által lelőtt elkövetőt időközben egy pszichés problémákkal küszködő 40 éves férfiként azonosították. Új-Dél-Wales állam rendőrsége szerint a tettes, a queenslandi Joel Cauchi indítéka nem terrorizmus lehetett.

Anthony Cooke, Új-Dél-Wales rendőrfőnökének helyettese szerint Cauchi márciusban érkezett a tagállam területére. Azt mondta, a hatóságok már beszéltek a családtagjaival, akik együttműködőek.

Cooke hangsúlyozta, egyelőre nincs semmilyen információjuk arról, hogy az elkövetőnek valamilyen különleges indítéka lett volna, vagy esetleg valamilyen ideológia hajtotta a férfit.

Tudjuk, hogy az elkövető pszichés problémákkal küzdött

– mondta Cooke. Hozzátette: a késeléses támadás több sérültjének - köztük egy kilenc hónapos csecsemőnek - az állapota súlyos, de stabil. 

Sajtóértesülések szerint a gyermek anyja is a halálos áldozatok között van.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában