Életmentő információk

2024.01.29. 20:34

Előrejelezhető lett a súlyos lefolyású koronavírus-fertőzés

A koronavírussal kapcsolatos, most lezárult kutatás adatai lehetővé teszik a fertőzés okozta krónikus, súlyos állapotok kialakulásának előrejelzését - tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az MTI-t.

MW

Lélegeztetett beteget lát el egy védőfelszerelést viselõő orvos a fővárosi Szent László Kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. december 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Azt írták, hogy a pécsi universitas szakemberei a Szegedi Tudományegyetemmel, az AdWare Research Kft.-vel és a Cortex CPS Kft.-vel közösen dolgoztak a projektben azon, hogy a Covid-19 fertőzést követő post-Covid tüneteit megismerjék.

Közölték: a hatvan beteg bevonásával elvégzett kutatás eredményei szerint a betegség akut fertőzése idején gyűjtött molekuláris adatokból 

előre jelezhető a krónikus, súlyos állapotok kialakulásának esélye.

A tapasztalatok segítségével a későbbiekben még hatékonyabban tudják segíteni a hazai kutatókat kutatási kezdeményezéseik megvalósításában is - jelezték a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában