Álláspont

2023.12.14. 19:05

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága rossz döntés, Magyarország ettől távol marad (videó)

A magyar miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta, Magyarország szerint értelmetlen és helytelen döntés megkezdeni Ukrajnával a tárgyalásokat az uniós tagságról.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek kétnapos tanácskozásán Brüsszelben 2023. december 14-én

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor magyar kormányfő a Facebook-oldalán közzétett videóban számolt be az uniós csúcs fejleményiről. A videóban elmondta, hogy nagy vitát folytattak Ukrajna európai uniós tagságáról. 

Magyarország álláspontja világos, Ukrajna nem felkészült arra, hogy megkezdjük vele a tárgyalásokat az uniós tagságról. Teljesen értelmetlen, irracionális és helytelen döntés ilyen körülmények között megkezdeni Ukrajnával a tárgyalásokat, és Magyarország nem is módosítja az álláspontját. Ellenben 26 másik ország ragaszkodott ahhoz, hogy ez a döntés megszülessen. Ezért Magyarország úgy döntött, hogy ha 26-an így döntenek, menjenek a maguk útján. Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván osztozni, és ezért Magyarország ettől a döntéstől a mai napon távolmaradt. A tárgyalások folytatódnak a költségvetés módosításával

 - mondta videós bejelentkezésében a magyar miniszterelnök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában