Kiderült

2023.08.22. 16:31

A dollármédia egy rágalmazásért elítélt újságírót bízott meg Böjte Csaba lejáratásával

Konkrétan a Böjte-projektre szerződött a szélsőbalos Mércéhez az az újságíró, akit már korábban is elítéltek becsületsértés és rágalmazás miatt - írja az Origo.

MW

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a Csíksomlyóra tartó zarándokvonat indulása előtt a budapesti Keleti pályaudvaron 2023. május 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Mint kiderült, tudatos médiakampányt kreálhattak Böjte Csaba lejáratására a baloldalon, ami azonban megbukott, miután az ügy koronatanúja, akinek vallomására építették az akciót, maga kért nyilvánosan bocsánatot az őt korábban befogadó ferences szerzetestől, és azt írta: 

végre sikerült eltávolítani a mérgező embereket, akik a maga fejét akarták általam.

Az Origo információi szerint Kulcsár Árpád egy évig vett részt a Böjte-ügy "feltárásában", és négy lejárató cikket írt a Mérce nevű – a Jámbor András-féle Szikra mozgalomhoz köthető – szélsőbaloldali portálra a témában. 

Kulcsárnak amúgy jobb lett volna kerülni a szexuális zaklatás témáját, ugyanis 2017-ben azért kellett távoznia a Transindex főszerkesztői posztjáról, mert hamisan vádolta Váta Lóránd kolozsvári színészt szexuális zaklatással, aki később jogerősen pert nyert  Kulcsár ellen.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában