Felhívás

2023.05.19. 14:22

Ezekben a vármegyékben kell katonai menetoszlopokra számítani

Katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopokra kell számítani a Hódmezővásárhely - 47. számú főút - M43 autópálya - M5 autópálya - M0 autópálya - M7 autópálya - 8. számú főút - Veszprém Északi körgyűrű - Újmajor útvonalon - ismertette a tárca.

MW

Szovjet gyártmányú T-72-es tankok az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóaljának tavaszi hadgyakorlatán a szomódi lõtéren 2015. május 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Katonai menetoszlopokra kell számítani az ország több vármegyéjében - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár katonái május 20-án, szombaton 6 és 16 óra között katonai menetet hajtanak végre.

Az említett időszakban katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopokra kell számítani a Hódmezővásárhely - 47. számú főút - M43 autópálya - M5 autópálya - M0 autópálya - M7 autópálya - 8. számú főút - Veszprém Északi körgyűrű - Újmajor útvonalon - ismertette a tárca.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

Hangsúlyozták: a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában