LMBTQ

2022.06.01. 12:11

Extra szabadság jár a transzneműeknek

Az áruházlánc bejelentette, hogy az LMBTQ mozgalmat követő munkavállalói fizetett szabadságot kapnak arra az időre, amíg nemváltó, vagy azt megerősítő kezeléseken vesznek részt.

A Coles ausztrál állami vállalat egy közleményben jelentette be, hogy a helyi LMBTQ közösség támogatásának érdekében a nemváltó, vagy a nemváltást megerősítő kezeléseken áteső munkavállalók akár 10 nap fizetett szabadságra is jogosultak lesznek. David Brewster, a Coles jogi és biztonsági igazgatója és a cég LMBTQ jogokkal foglalkozó bizottságának elnöke szerint ezek a bejelentések fontos lépések egy befogadó és sokszínű világ felé - írja a V4NA. 

“Tudjuk, hogy legalább 900 olyan munkatársunk van, aki transzneműnek vagy nemi szempontból sokszínűnek vallja magát. Megfelelő politikára és oktatásra van szükségünk ezen a területen”

A cég új szabályzatában az is szerepel majd, hogy a vállalat a nemváltáson átesett dolgozókat teljes mellszélességgel támogatja a választott identitásában, az alkalmazottak emellett tetszés szerint öltözködhetnek, vagyis a férfiak női ruhákban is dolgozhatnak, a nők pedig férfi ruhákban. A transzneműek továbbá a nekik megfelelő mosdókat és öltözőket is szabadon használhatják a munkahelyükön. A Coles vállalat bejelentése egy évvel azután történt, hogy a szupermarket riválisa, a Woolworths hasonló intézkedésekről döntött.

A Coles emellett a Pride Cup Australia hivatalos partnerévé is vált, amely a sportban a befogadást és a sokszínűséget támogatja. A KindRED Pride Alapítvány részeként a Pride Cup egy több sportágat felölelő LMBTQ verseny, amelyet 2022-től kezdve minden évben június első hétvégéjén rendeznek meg Orlandóban, az Egyesült Államokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában