Nem súlyosabb, mint a mostani

2022.02.15. 15:45

A világszervezet figyelmeztet: villámgyorsan terjed az omikronnál is fertőzőbb új variáns

Az új variáns a WHO egyik vezetője szerint még gyorsabban fertőz majd, mint az omikron előző változata. Azt ők sem tudják, hogy azok védettek lesznek-e ezzel szemben, akik elkapták az első variánst.

Az egészségügyi világszervezet, a WHO technikai vezetője, Maria Van Kerkhove az CNBC tudósításában elmondta, hogy a BA.2-ként ismert omikron alvariáns sokkal fertőzőbb, mint a hivatalosan BA.1 néven ismert variáns - írja a Metropol.

A szakértő azt is hozzátette, hogy minden bizonnyal a BA.2 variáns kezd el most villámgyorsan terjedni világszerte, ami még gyorsabban és jobban fertőz, mint a már sokak által át és remélhetően túlélt BA.1 variáns. Jó hír, hogy az eddigi tapasztalatok szerint a BA.2-es nem lesz súlyosabb lefolyású, mint elődje.

Kerkhove arról is beszélt, hogy az oltások hatékonyak az omikron ellen, de azt nem lehet tudni, hogy azok is elkaphatják-e a BA.2-t, akik átestek a BA.1-esen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!