Nagyvilág

2019.01.25. 07:39

Nehéz elhinni, de ezek a dolgok tényleg az égből pottyantak le

Az évek során számos fura élőlény és tárgy hullott alá csak úgy az égből világszerte, és a lehető legzavarbaejtőbb módon változtatta meg emberek sorsát. A Cracked gyűjtése az anyatermészet néhány fura tréfájáról.

Az évek során számos fura élőlény és tárgy hullott alá csak úgy az égből világszerte, és a lehető legzavarbaejtőbb módon változtatta meg emberek sorsát. A Cracked gyűjtése az anyatermészet néhány fura tréfájáról.

5. Élő ingolák

Alaszkában minden téren keményebb az élet. Sima medvék helyett grizzlyjeik és jegesmedvéik vannak, a hosszú, téli éjszakák helyett pedig egyetlen téli éjszakával kell beérniük. És még az eső sem ugyanolyan, mint máshol: néha az óceán mélyéről származó őskori undormányok potyognak víz helyett.

2015 júniusában Sue Valdrow fairbanksi turkálótulajdonosnak olyan napja volt, amilyet nem felejt el egykönnyen. Üzlete valószínűleg addigi legizgalmasabb reggelén két fickó bement hozzá, hogy egy vödröt és némi vizet kérjen tőle, mert elmondásuk szerint egy angolnát találtak a parkolóban. De az állat valójában nem angolna volt, hanem egy élő ingola; egy állkapocs nélküli vámpírhal, amely az őskor óta nem sokat változott.

És ha ez önmagában nem lett volna elég, a helyi hatóságok ezen kívül három bejelentést kaptak égből potyogó ingolákról Fairbanks környékén. Az egyik egy helyi fickó kertjébe esett be. Nancy Sisinyak alaszkai halszakértő szerint a tettesek sirályok lehettek, akik a Chena folyóból fogták ki a szörnyetegeket, de miközben a visszarepültek a fészkükhöz, eldobálták őket. Mert Alaszkában még a sirályok is keményebbek.

4. Egy hatalmas csomag marihuána

Egy tompa puffanás az éjszaka közepén - a jelenséget bármi okozhatja, az viszont nem valószínű, hogy először egy nagy csomag drog fut át először az ember agyán, mint lehetőség.

Az arizonai Nogalesben élő Bill és Maya Donnellyvel pedig éppen ez történt. 2015 szeptemberében a pár hangos csattanásra ébredt az éjszaka közepén. Mivel azt hitték, csak villámlott, visszafeküdtek aludni. Csak reggel vették észre, mekkorát tévedtek: a garázstetőn egy hatalmas lyuk tátongott, alatta pedig 12 kilónyi marihuána figyelt.

A több mint tízezer dollárt érő elsőrangú kábítószer alaposan összezúzta a tetőt, és a kutyaházat sem kímélte; ezek javítása nagyjából 500 dollárba került Donnellyéknek (lényeges történeti elem, hogy a kutyának nem lett baja).

A rendőrség gyorsan rájött a pakk eredetére: valószínűleg egy csempészrepülőről esett le, amely éppen Mexikóból tartott az Egyesült Államokba. Nem ritka, hogy a drogcsomagok a Nogaleshez hasonló határ menti településeken érnek földet - bár inkább a külterületeken szoktak landolni, és nem lakóövezetben.

3. Emberi ürülék

A philadelphiai Jacinda Cambray éppen családjával ünnepelte 16. születésnapját egy hagyományos kerti bulin valamikor 2015 májusában. A partit azonban egy ismeretlen „vendég” székletesővel rontotta el.

A szülinapi torta elfogyasztása közben a vendégeknek feltűnt, hogy a hátsó kertben valami büdös. Nem tartott sokáig, hogy rájöjjenek: az a dolog valójában emberi széklet volt, ami esőként hullott alá az égből. A következő percek úgy teltek, ahogy bárki elképzelné: sírás, káromkodás, majd előkerült néhány slag is.

„Barna volt, és mindent beterített” - mondta Jacinda mostohaapja. A bűzös eső áldozatai közé a partivendégeken kívül egy bérelt sátor is tartozott.

Mivel az ott tartózkodóknak semmilyen ötletük nem volt, honnan jöhetett az égi áldás, elkezdték megnézegetni a felettük elrepülő gépek útvonalait, és azt látták, hogy a zuhany idején is több járat haladt el a környéken, és közülük lényegében bármelyik lehetett a bűnös. És bár a repülőgépek legálisan csak a reptereken szabadulhatnak meg a hulladéktól, úgy tűnik, az egyik ezt a szabályt nem igazán vette figyelembe.

2. Almák

A Keresley nevű falu híres arról, hogy itt született Clive Owen színész… de másról nem igazán. 2011 december 12-én viszont olyan dolog történt, ami rövid időre őket is feltette a térképre.

A munkaidő vége felé mindenféle előzetes jel nélkül egyszer csak almák százai kezdtek potyogni a településre: beterítették az embereket, autókat, kerteket és a járdát nagyjából 18 méteres körzetben, óriási kárt és rumlit hagyva maguk után. Szemtanúk szerint az almák hatalmasak voltak, és földet érés után egyből szétzúzódtak, ami arra enged következtetni, hogy igencsak magasról estek le.

Azt végül senki nem tudta megmagyarázni, pontosan mi okozta a gyümölcsesőt. A legnépszerűbb lehetséges okok között a szokásos repülőgépből kiesős elmélet és egy erősebb tornádó is ott volt.

Egy városlakó szerint viszont baljós erők munkájának végeredménye lehetett az almainvázió. „A világ ezen részén különös dolgok történnek… A környék történelme igen kísérteties, elvégre évszázadokig éltek itt boszorkányok” - mondta.

1. Jégtorpedók

Egyetlen dolog van, amire mindenki számít, hogy előbb-utóbb leesik majd az égből,ez pedig a víz, mindegy, hogy eső, hó vagy köd formájában hullik alá. Masszív jégdarabokkal nem sokan kalkulálnak.

2018 februárjában egy utcaseprő épp a munkáját végezte a londoni Kew Gardens környékén, amikor egy jégtömb zúgott le mellé a tiszta, kék égből.

2016 márciusában egy focilabda méretű jégdarab csattant egy autókereskedésben, bezúzva egy ott parkoló jármű szélvédőjét. 2017 novemberében pedig egy jéglemez törte be egy kaliforniai ház tetejét, és az emeleti fürdőkádba pottyant. És a sort még lehetne folytatni.

Azt senki sem tudja biztosan, pontosan honnan jönnek a jégdarabok. A legelfogadottabb magyarázat az, hogy repülőgépekről zuhannak le. A nagy magasságon haladó gépeken nem szokatlan a jégképződés, de ez a fent tartózkodókra ugyanolyan veszélyes lehet, mint a lentiekre.

Forrás: Cracked


[related-post post_id="4114976"]

[related-post post_id="4096804"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!