Nagyvilág

2014.12.25. 22:54

Nem telt zökkenőmentesen a konzolosok karácsonya

A karácsonyi időszakban több felhasználó is panaszkodott, hogy nem tud belépni az Xbox és a Playstation online játékot biztosító felületére.

A karácsonyi időszakban több felhasználó is panaszkodott, hogy nem tud belépni az Xbox és a Playstation online játékot biztosító felületére. Több ezer vagy tízezer felhasználó egyszerre bontotta ki az új konzolt, de csalódniuk kellett, mert az online játékot egyelőre nem tudták kipróbálni. Ez mondhatjuk, hogy megszokott jelenség, a szerverek nem bírják a hirtelen megnövekedett terhelést. Normál hétköznapokon a játékosok eloszlanak, de ilyenkor egy napra, sőt, egy napszakra esik a bejelentkezési vágy. Offline módban természetesen így is ki lehetett próbálni a konzolokat, de azért másokkal játszani az igazán jó móka.

Ehhez az egészhez még hozzájön az is, hogy a Lizard Squad nevű hackercsoport támadást ígért karácsony napjára mind a Sony, mind a Microsoft szerverei ellen. A csoport ezért vállalta is a felelősséget, a konzolgyártók azonban egyelőre nem erősítették meg, hogy ők lennének felelősek a kimaradásokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!