Nagyvilág

2012.07.26. 13:22

Előrehozhatók a decemberben esedékes közvetlen mezőgazdasági kifizetések az EU-ban

Brüsszel, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Decemberről októberre előrehozhatók az Európai Unió több tagországában a közvetlen mezőgazdasági kifizetések az e témában illetékes brüsszeli testület döntésének értelmében.

Brüsszel, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Decemberről októberre előrehozhatók az Európai Unió több tagországában a közvetlen mezőgazdasági kifizetések az e témában illetékes brüsszeli testület döntésének értelmében.Mint az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette, a kifizetéseket irányító bizottság jóváhagyta a végrehajtó szerv javaslatát arról, hogy a kifizetések 50 százaléka már október közepétől folyósítható legyen. Ezzel a kedvezőtlen éghajlati viszonyok és a nemzetközi gazdasági válság következtében keletkezett átmeneti pénzügyi problémákon kívánják átsegíteni az ilyen típusú támogatásért folyamodó gazdákat.

Az Európai Bizottság közölte azt is: eddig tíz EU-tagállam, köztük Magyarország jelezte, hogy élni kíván a lehetőséggel.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!