Nagyvilág

2012.07.20. 13:17

A Spanyolországnak szánt pénzügyi támogatás részleteiről tárgyalnak az euróövezeti pénzügyminiszterek

Brüsszel, 2012. július 20., péntek (MTI) - A bankszektor konszolidálására Spanyolországnak nyújtandó pénzügyi támogatási csomag részleteiről és feltételeiről kezdtek tárgyalást az euróövezeti országok pénzügyminiszterei péntek délután. A megbeszélésre a szigorellenes spanyolországi óriástüntetések másnapján kerül sor.

Brüsszel, 2012. július 20., péntek (MTI) - A bankszektor konszolidálására Spanyolországnak nyújtandó pénzügyi támogatási csomag részleteiről és feltételeiről kezdtek tárgyalást az euróövezeti országok pénzügyminiszterei péntek délután. A megbeszélésre a szigorellenes spanyolországi óriástüntetések másnapján kerül sor.A telefonos egyeztetésen egyebek között a támogatás első 30 milliárd eurós részletének napokon belüli elindítása szerepel, valamint a teljes hitelcsomag nagysága, amelynek korábbi döntés szerint 100 milliárd euró lehet a felső határa. Ez mindazonáltal véglegesen csak szeptemberben, a bankszektor teljes átvilágításának befejeztével válik ismeretessé.

A futamidőről és a kamatokról szintén tárgyalnak.

Brüsszeli várakozások szerint a támogatás feltételei között a segítségben részesülő bankok szigorú ellenőrzése, valamint a spanyol államháztartási deficit leszorítását célzó további intézkedések tervének ismertetése is szerepel.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!