Nagyvilág

2008.05.11. 15:36

Elsüllyedt a Vöröskereszt hajója Mianmarban

<p>Mianmar - Elsüllyedt a Nemzetközi Vöröskereszt egyik hajója Mianmarban (Burma), miután egy víz alatti fatörzs-csonkkal ütközött.</p>

A csónak elsüllyedt, de a rajta ülőknek nem esett bajuk. Közben a kormány kiadta a Nargis ciklon legfrissebb veszteségmérlegét, amely szerint 28.458-en haltak meg, de ennél jóval több ember sorsáról nincs hír.

Újabb csapás érte a mianmari mentőakciót: a katonai rezsim által az ázsiai országba beengedett kevéske segélyszállítmány egyike megsemmisült. A Nemzetközi Vöröskereszt Mianmar déli részén bérelte azt a hajót, amellyel az egyik szállítmányt akarták eljuttatni délre, a május 3-ai ciklontól leginkább sújtott területre.

Útközben azonban a hajó egy víz alatti fatörzs-csonkkal ütközött, és elsüllyedt. A csónakon ülőknek - köztük a helyi Vöröskereszt négy alkalmazottjának - nem esett bajuk, egyikük sem sérült meg - közölte a szervezet.

A hajón 100 zsák rizs, 5 ezer liter ivóvíz, 10 ezer víztisztító tabletta, valamint marmonkannák, hordágyak, ruhák, háztartási eszközök mellett szappanok, gumikesztyűk, orvosi maszkok voltak.

Közben a mianmari állami televízió közzétette a Nargis ciklon legújabb veszteségmérlegét: eszerint 28.458-an haltak meg, és 33.416-an tűntek el a természeti csapás következtében. A mianmari külföldi diplomáciai képviseletek szerint az áldozatok végső száma akár a 100 ezret is elérheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!