Nagyvilág

2008.04.24. 18:23

Terepjárót mentettek a Latorca fogságából

<p>Kárpátalja – Páncélozott kétélű szállítójármű bevetésére volt szükség, hogy egy terepjárót kimentsenek a megáradt Latorcából.</p>

A kocsi tulajdonosa és néhány barátja éjjeli horgászásra rendezkedett be a Latorca egyik – a katasztrófa-elhárítás közleményében meg nem nevezett – szakaszán. A társaság röviddel éjfél után nyugovóra tért, s virradatkor meglepve tapasztalták, hogy az előző napon lehullott jelentős mennyiségű csapadék hatására megduzzadt folyó körbevette a táborukat.

Egy helyi ismerősüktől telefonon kértek segítséget, aki egy gumicsónakkal kimenekítette a „befürödt” horgászokat szorult helyzetükből. A jármű azonban a szigetté vált táborhelyen maradt, miközben a vízszint rohamosan emelkedett.

Végül is a tűzoltóságtól kértek segítséget. A riasztást követően nem sokkal egy kétéltű szállítójárművel kiérkeztek a helyszínre a katasztrófavédelmi egységek. A bajba jutott terepjárót csörlőkkel vontatták fel a kétéltű rakterébe, így aztán pár perc múlva baj nélkül a partra juttatták.

A felelőtlen horgászoknak természetesen ki kell fizetniük a mentés költségeit.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!