Nagyvilág

2008.03.06. 10:40

Szerelmes volt, ellopott egy mozdonyt

<p>Ukrajna - Fényes nappal elhajtottak egy villanymozdonyt az ukrajnai Krivij Rih-ben (korábbi nevén: Krivoj Rog). Az elkövető, aki szín józannak bizonyult, azzal magyarázta tettét, hogy szerelmes.</p>

A 22 éves melitopoli lakosnak egészen váratlanul támadt az az ötlete, hogy ellopja a mozdonyt. Szeretett volna mielőbb hazautazni a hőn imádott lányhoz, ám hiába érdeklődött a vasútállomáson, nem indult vonat a megfelelő irányba.

A mozdonytolvajnak mindössze néhány száz métert sikerült megtennie az elkötött vasparipával, amikor a rendőrök és a mozdonyszín dolgozói feltartóztatták. Az illetékesek most azt vizsgálják, pszichikailag egészséges-e az elkövető.

A független Ukrajna mintegy másfél évtizedes története során még nem volt példa ilyesmire. Hasonló esetre legfeljebb az 1917-1922-es polgárháború idejéből emlékeznek, amikor Nesztor Mahno, a kor ismert anarchistája kötött el kortársaival egy gőzmozdonyt. Mahno cselekedete annak idején büntetlen maradt, késői követőjét azonban kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

  • Szerelmes milliárdosok ajándékai
  • Hogyan működik a szerelem kémiája?
  • Munkahelyi szerelem
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!